skip to Main Content

Roca kwam met fortuin naar Marbella

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Juan Antonio Roca, voormalig adviseur onroerend goed van de gemeente Marbella en hoofdverdachte in de beruchte corruptierechtszaak ‘Malaya’ zegt te kunnen bewijzen dat hij al veel geld had toen hij naar Marbella kwam in 1991.

Roca’s advocaat heeft kritiek op de openbaar aanklager, die beweert dat Roca overspannen en failliet naar Marbella kwam, waarna hij in zijn hoedanigheid als gemeente-adviseur middels fraude zijn vele miljarden euro’s vergaarde.

Roca zegt te kunnen bewijzen dat hij beschikte over eigen kapitaal ter waarde van 200 miljoen euro waarmee hij zijn toenmalige bedrijf is gestart.

Zubizarreta

Deze week zijn er in de beruchte rechtszaak ook verklaringen van Roca’s rechterhand, de Madrileense advocaat Manuel Sánchez Zubizarreta. Hij gaf aan 22 bedrijven voor Roca te hebben opgestart en geleid vanwege Roca’s toen al twijfelachtige reputatie na een eerdere veroordeling wegens corruptie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend