skip to Main Content
Nieuwe verspreking premier van Spanje Mariano Rajoy die elk jaar 75 miljoen Spanjaarden welkom heet (video)

Nieuwe verspreking premier van Spanje Mariano Rajoy die elk jaar 75 miljoen Spanjaarden welkom heet (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rajoy17aMADRID – Dit bericht is speciaal voor diegene die Spaans begrijpen (al hebben we het toch even vertaald). Premier Mariano Rajoy van de Partido Popular (PP) staat erom bekend dat hij niet de beste spreker is. Zo moet hij alles van een papiertje lezen en als dat papiertje er even niet is weet hij vaak niet wat hij moet zeggen. Ook verspreekt de premier die 46 miljoen Spanjaarden vertegenwoordigt zich nog wel eens en gedurende zijn 4,5 jaar durende ambtstermijn zijn er aardig wat versprekingen geweest. De laatste was deze week tijdens het congres van de Partido Popular in Madrid.

Deze week was het weer zover, Mariano Rajoy heeft zich weer versproken wat op internet tot hilarische opmerkingen leidde. Tijdens een partijcongres van de Partido Popular (PP) in Madrid versprak de premier zich voor de mensen van zijn eigen partij door te zeggen “Una España a la que 75 millones de españoles vienen cada año” ofwel “ Een Spanje waar elk jaar 75 miljoen Spanjaarden naartoe komen”. Wat hij bedoelde te zeggen is dat er jaarlijks 75 miljoen toeristen naar Spanje komen maar die verving hij door Spanjaarden. De partijleden deden alsof er niets aan de hand was en klapten om de woorden van Rajoy maar op internet duurde het niet lang voordat men grapjes maakte om deze nieuwe verspreking.

Hieronder een kleine collectie van video’s van de laatste verspreking maar ook andere versprekingen die Mariano Rajoy in zijn politieke loopbaan heeft gemaakt.

“Una España a la que 75 millones de españoles vienen cada año” ofwel “ Een Spanje waar elk jaar 75 miljoen Spanjaarden naartoe komen”

“Lo que nosotros hemos hecho, cosa que no ha hecho usted, es engañar a la gente” oftewel “wat wij gedaan hebben, iets wat jullie niet hebben gedaan, is de mensen misleiden”

“Somos sentimientos y tenemos seres humanos” oftewel “we zijn sentimenteel en hebben mensen”

“Los españoles son muy españoles y mucho españoles” oftewel “De Spanjaarden zijn Spanjaard en heel veel Spanjaard”

“Es el alcalde el que quiere que sean los vecinos el alcalde” oftewel “Het is de burgemeester die wilt dat de inwoners de burgemeester zijn”

“Un vaso es un vaso y un plato es un plato” oftewel “Een glas is een glas en een bord is een bord”

“Me gustan los catalanes porque… hace cosas” oftewel “ Ik vind de Catalanen leuk want… ze doen dingen”

“Dije que bajaría los impuestos y los estoy subiendo” oftewel “Ik zie dat ik de belastingen zou verlagen maar ik verhoog ze”

“ETA es una gran nación” oftewel “ETA is een grote natie”

 

Dit is slechts een kleine keuze uit de vele versprekingen die op YouTube rondcirculeren mar we hebben het kort gehouden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Totaal corrupt en een door en door slechte mens is het, de meest criminele politieker van geheel Europa, dat het spaanse volk op zulke malloot nog gestemd heeft is onbegrijpelijk.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken