skip to Main Content
Politie waarschuwt voor valse Twitter en WhatsApp berichten over kortingen in Spanje

Politie waarschuwt voor valse Twitter en WhatsApp berichten over kortingen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het gebeurt regelmatig en ook nu circuleren er op Twitter en via WhatsApp weer valse berichten over cadeaubonnen van o.a. de Mercadona, Día en Carrefour supermarkten en Nike, Amazon, Zara, Primark en Decathlon winkels in Spanje. Zo zouden deze supermarkten zomaar 50 euro cadeau doen maar zoals de politie al aangeeft, het is allemaal vals en het enige wat men wil bereiken met deze valse berichten is malware en virussen installeren nadat iemand op de link geklikt heeft in het bericht.

In de valse berichten (in Spanje ook wel “bulos” genoemd) staat zoiets als: “Mercadona está regalando un bono de 50 € gratis para que todos puedan celebrar su 50 aniversario …” gevolgd door een link naar een website die niet van Mercadona is. Op die valse website dient men gegevens in te vullen waarna de ontvangers daarvan malware kunnen installeren op computers, tablets en smartphones. Oppassen dus. (hieronder en voorbeeld van zo’n nep website)

De Policía Nacional schrijft er regelmatig over op Twitter en de laatste weken zijn er van dit soort valse berichten verschenen over de Mercadona, Carrefour, Nike, Día, Amazon etc. Onder de hashtag #NoPiques (trap er niet in). De politie geeft aan dat men goed moet kijken naar de website adressen die verschijnen en niet zomaar overal op moet klikken en zomaar gegevens moet invullen. Hieronder enkele van dit soort berichten die door de Policía Nacional zijn gedeeld op Twitter.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik weet niet wat mensen met hun telefoon nummer doen maar aan die van mij komt men niet zomaar, en ik zet mijn telefoon nummer ook nooit publiek. Ik heb daarnaast een oude mobiele prepaid telefoon zonder android en dat nummer gebruik ik voor alle andere dingen en kan ook publiek gebruikt worden omdat ze me daar alleen maar persoonlijk op kunnen bellen. Ik heb daardoor gelukkig nergens last van. En aan dat vage Twitter doet ik ook niet.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken