skip to Main Content
Rechter onderzoekt Spaanse acteur vanwege het beledigen van God en de maagd Maria

Rechter onderzoekt Spaanse acteur vanwege het beledigen van God en de maagd Maria

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Een rechter is een onderzoek gestart naar de Spaanse acteur Willy Toledo nadat de vereniging van Christelijke Advocaten hem beschuldigt van een misdaad tegen religieuze gevoelens. Toledo zou op zijn Facebook-profiel beledigingen hebben geschreven aan het adres van God en de maagd Maria nadat hij kritiek uitte op het proces tegen drie vrouwen die tijdens een processie in Sevilla een grote vagina droegen.

Volgens de Christelijke Advocaten heeft Willy (Guillermo) Toledo op zijn Facebook-profiel geschreven: “Ik schijt op God en ik heb genoeg schijt over om in het dogma van de heiligheid en maagdelijkheid van Maria te schijten. Dit land is een schande en ik walg ervan. Iedereen naar de hel”. Dat deed de Spaanse acteur nadat hij zijn afkeer toonde van de rechtszaak die was aangespannen tegen drie vrouwen die in 1014 tijdens een processie een grote vagina over straat droegen alsof het een Mariabeeld was. Deze aanklacht was ook afkomstig van de Christelijke Advocaten maar werd door de rechter niet aangenomen.

Willy Toledo heeft inmiddels opnieuw op zijn Facebook-profiel geschreven dat hij niet van plan is om voor een rechter te verschijnen omdat hij zogenaamd God en de maagd Maria heeft beledigd door zijn mening te geven. Daarnaast maakt hij het de rechter makkelijk door zijn rooster van theateroptredens te publiceren zodat mocht men hem willen zoeken dat de politie weet waar hij is. Buiten deze data, zegt Toledo, is hij gewoon thuis in zijn woning in Madrid, een plaats die de politie moet kennen omdat hij al eerder is gearresteerd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Dat men na meer dan duizend jaar nog zo’n ophef van maakt verbaasd me wel, maar dat men toen al rond liep met grote vaginas in processies verbaasd mij ook wel. Weeral een geheimpje van de geschiedenis bloot gelegd.

  2. Gelukkig woont Hans Teeuwen in Nederland. Het is toch absurd dat je in Spanje niet voor je mening mag uitkomen. Eén of ander Christelijk groepje van advocaten gaat daarmee aan de slag. Belachelijk. Des te erger dat in de zogenaamd Christelijke kringen in het verleden en waarschijnlijk tot vandaag de dag, zeer dubieuze handelingen met de medemens worden uitgevroten
    en dat in het geniep.

  3. Hoe? Gaat men nu ook al mensen vervolgen die niet geloven?
    Een atheïst kán niet iemand beledigen die volgens hem/haar niet bestaan heeft.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken