skip to Main Content
Spaanse openbare televisie RTVE zendt Semana Santa processie in Málaga wereldwijd uit

Spaanse openbare televisie RTVE zendt Semana Santa processie in Málaga wereldwijd uit

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Voor het eerst in lange tijd zullen de zeer bekende Semana Santa processies in de stad Málaga uitgezonden worden via de Spaanse openbare televisie RTVE. Dit houdt in dat er wereldwijd 450 miljoen potentiële kijkers zullen zijn voor wellicht wel de bekendste Paasprocessies van Spanje. RTVE zendt de processies van donderdag en vrijdag uit op de televisie in Spanje, via het kanaal TVE Internacional en via streaming op de eigen website.

Het gaat om een overeenkomst tussen de RTVE, de gemeente Málaga, de Diputación provincial en de Agrupación de Cofradías waarbij de partijen af hebben gesproken dat de processies van Cristo de la Buena Muerte en Santa María del Monte Calvario worden uitgezonden via de televisie in heel Spanje en internationaal.

Op paas-donderdag (Jueves Santo) 29 maart wordt naast de processie Santísimo Cristo de la Buena Muerte ook de aankomst van de legionarios in de haven uitgezonden. Met andere woorden, die dag worden via het La 2 kanaal tussen 10.15 en 10.45 uur, tussen 12.30 en 13.30 en tussen 19.30 en 21.30 uur de activiteiten uitgezonden. Op Goede Vrijdag (Viernes Santo) geldt ongeveer hetzelfde voor de Santa María del Monte Calvario processie.

Het is dus een mooie gelegenheid voor diegene die niet in Málaga kunnen zijn voor de Semana Santa processies om deze via de Spaanse televisie in Spanje of via het TVE Internacional kanaal in het buitenland en via de website RTVE.es te volgen, iets wat volgens de RTVE directie een publiek van 450 miljoen personen kan opleveren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken