4,7 miljoen personen alleen in thuisquarantaine in Spanje

Adobe Stock
Beeld: Adobe Stock
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Als je denkt dat een thuisquarantaine, dus het verplicht in je woning blijven, tijdens de noodtoestand in Spanje al moeilijk is als je met zijn tweeën of met een familie met kinderen bent, wat dacht je ervan als je dit alleen moet doen. In Spanje zijn 4,7 miljoen personen die deze moeilijke dagen alleen thuis door moeten brengen waarvan meer dan de helft ouderen zijn die zich al snel eenzaam voelen.

Tijdens de noodtoestand in Spanje moeten zo’n 46,6 miljoen inwoners in Spanje verplicht binnen blijven. Er zijn uitzonderingen dat men naar buiten mag zoals we HIER hebben beschreven maar over het algemeen dient iedereen de komende 15 dagen tot tenminste 30 maart en waarschijnlijk langer binnen in huis te blijven om zo de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Veel mensen moeten deze tijd doorstaan met zijn tweeën of met de kinderen in huis en dat kan moeilijk of makkelijk zijn maar er is ongeveer 10% van de Spanjaarden wat ongeveer 26% van de huishoudingen is die alleen zijn en deze moeilijke tijden alleen door moeten brengen in huis.

Er zijn in Spanje volgens de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) 4.732.000 personen die alleen wonen. 43,1% daarvan is ouder dan 65 jaar terwijl 800.000 van hen ouder is dan 80 jaar waarvan weer 662.000 vrouwen zijn. Van de 18 miljoen huishoudens die er zijn in Spanje zijn er 2.037.000 die bestaan uit ouderen die alleen wonen en die het met name tijdens deze moeilijke dagen moeilijk hebben.

LEESTIP: 43% van de Spanjaarden heeft een sociaal isolement of voelt zich alleen

Het profiel van de Spanjaard/Spaanse die alleen woont is een vrouw van 65 jaar oud die in de meeste gevallen weduwe is. Uiteraard zijn daar uitzonderingen op maar over het algemeen kan gesteld worden dat er meer vrouwen alleen wonen dan mannen maar dat in beide gevallen het meestal gaat om personen die hun partner hebben verloren.

Volgens het INE zijn er 4.732.400 huishoudens die bestaan uit 1 persoon (26%), 5.633.900 huishoudens die bestaan uit 2 personen (30%), 3.855.900 huishoudens die bestaan uit 3 personen (21%), 3.250.200 huishoudens die uit 4 personen bestaan (18%) en 1.063.500 huishoudens die bestaan uit 5 of meer personen (6%).

Voor alle lezers die alleen deze noodtoestand en thuisquarantaine moeten doorbrengen, veel sterkte.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.