Search
menu
Search

Binnenland provincies Alicante en Valencia hebben te maken met sneeuw en verschillen van 20 graden

Binnenland provincies Alicante en Valencia hebben te maken met sneeuw en verschillen van 20 graden
Beeld: Twitter

Binnenland provincies Alicante en Valencia hebben te maken met sneeuw en verschillen van 20 graden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE/VALENCIA – Terwijl de stad Valencia te maken heeft gehad met de laagste temperatuur sinds 1939, hebben diverse gemeenten in het binnenland van de provincies Alicante en Valencia te maken gehad met sneeuwval. Verder regende het op veel plaatsen en viel er ook natte sneeuw terwijl de temperaturen van de ene op de andere dag daalden met circa 20 graden.

Als voorbeeld wat betreft de temperatuur daling kunnen we Xátiva in de provincie Valencia aanhalen waar het woensdag nog 25 graden was en waar dat donderdag 20 graden minder was met 5,5 graden. In Alcoy in de provincie Alicante daalde het kwik van 21,6 graden op woensdag naar 1,6 graden op donderdag.

Naast de kou en lage temperaturen waren er ook delen van het binnenland van de provincies Alicante en Valencia waar het heeft gesneeuwd, en dat twee dagen voordat officieel op 20 maart de lente begint in Spanje. 

Zo lag er vanaf 500 meter hoogte sneeuw in de districten (comarcas) l’Alcoià en El Comtat zoals in de gemeente Alcoy, Agres en Banyeres de Mariola. Vanaf 600 meter hoogte viel er ook sneeuw in de gemeenten Benifallim, Cocentaina, Ibi, Onil en Castalla.

In het binnenland van de provincie Valencia viel de sneeuw tussen 1.000 en 1.100 hoogte zoals in het district Valle de Ayora-Cofrentes en de gemeenten Ayora, waar het ook hagelde en Utiel, Yátova, Enguera en Ontinyent.

Naast de sneeuw, natte sneeuw en hagel in de binnenlanden regende het ook langs de kust zoals in de districten Baix Vinalopó en de gemeenten Elche, Valverde en Santa Pola en in de Marina Alta in de gemeente Jávea.

In het district Vega Baja regende het weer niet veel en ook in de stad Alicante werd niet veel regen geregistreerd.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?