Het is weer tijd voor de El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona (UPDATE)

Het is weer tijd voor de El Clásico tussen Real Madrid en FC Barcelona
Beeld: 123rf

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Op zondag 20 maart om 21.00 uur wordt de ‘El Clásico’ wedstrijd tussen Spanje’s aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona in het Santiago Bernabeu stadion gespeeld. Het gaat om de tweede ‘El Clásico’ wedstrijd tussen aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona in speelronde 29 (van de 38) van het voetbalseizoen 2021/2022. Het is de tweede klassieker zonder de sterspelers Lionel Messi bij Barcelona en Sergio Ramos bij Madrid.

Er is een groot puntenverschil tussen beide Spaanse topclubs met Real Madrid op de eerste plaats van het klassement met 66 punten en FC Barcelona op de derde plaats met 51 punten. Barcelona heeft de laatste wedstrijd in speelronde 28 tegen Osasuna met 4-0 weten te winnen terwijl ook Madrid met 0-3 van Mallorca wist te winnen. De eerste El Clásico van 24 oktober 2021 eindigde in een 1-2 winst voor Real Madrid.

UPDATE: De tweede klassieker van dit voetbalseizoen is overtuigend gewonnen door FC Barcelona met 0-4. Het eerste doelpunt werd gemaakt in de 29e minuut door Aubameyang voor FC Barcelona. Het tweede doelpunt werd ook door FC Barcelona gemaakt, dit keer door Araujo in de 38e minuut. In de tweede helft wist Ferran in de 47e minuut alweer het derde doelpunt te maken voor FC Barcelona. In de 51e minuut leek het erop dat Aubameyang buitenspel stond maar het vierde doelpunt voor FC Barcelona werd door de scheidsrechter en de VAR goedgekeurd.

Cijfers

Als gekeken wordt naar de geschiedenis van de El Clásico wedstrijden valt het volgende op. Van de 181 wedstrijden die beide clubs in de Spaanse voetbalcompetitie tegenover elkaar stonden wist Real Madrid er 75 te winnen en wist FC Barcelona er 72 keer met de titel vandoor te gaan. Er werd daarnaast 35 gelijk gespeeld.

Het totaal aantal doelpunten dat beide clubs hebben gemaakt tussen 17 februari 1929 en 20 maart 2022 waren er 293 voor Madrid en 290 voor Barcelona. Dit zijn dan alleen de cijfers van de klassiekers in de Spaanse voetbalcompetitie (en dus niet de Copa del Rey en andere competities).