skip to Main Content

Schilderijen van Goya en Greco in Spanje na ruim 10 jaar teruggevonden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) In een huis in Alicante, aan de Costa Blanca, zijn twee schilderijen van meesters – één van Goya en één van Greco – teruggevonden die meer dan tien jaar geleden verdwenen, zo heeft de Spaanse politie afgelopen week gemeld.

“Aparicion de la Virgen del Pilar” van Francisco Goya, gedateerd tussen 1775 et 1780, en “La Anunciacion” van El Greco (1570), die in privébezit zijn, waren eind jaren 90 net tentoongesteld toen de eigenaars hun verdwijning signaleerden.

De politie had de twee olieverfschilderijen in een databank van gestolen kunst ingebracht om te verhinderen dat ze in het buitenland verkocht zouden worden. De rechercheurs hadden vaart achter hun speurwerk gezet nadat ze in oktober een tip hadden gekregen over de mogelijke verkoop van de twee schilderijen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend