skip to Main Content

Tripadvisor: ‘Canarisch accent, is het meest ‘sexy’ van Spanje’

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CANARIAS – (Hans Camps) Tripadvisor, een organisatie die reizen verkoopt via een eigen internetbladzijde, heeft gekeken naar de emoties die elk van de afzonderlijke taalaccenten in Spanje oproept. Volgens de 1.500 personen die hebben gereageerd op de vragenlijst van deze internetbladzijde, roept – met 31% van de uitgebrachte stemmen – het Canarisch accent passies op en beschouwt men dit, als het meest ‘sexy’ accent van Spanje.

Ook het Andalusische accent beschouwt men – met 18% van de uitgebrachte  stemmen –  als ‘sexy’. Er is niet allen gekeken naar het meest ‘verleidelijke’ accent (44%),  samen met het Galicisch (27%), maar ook naar het meest elegante accent (48%).

Andere, minder gelukzalige accenten zijn het Baskisch,wat beschouwd wordt als het moeilijkst te imiteren met 22% van de stemmen en als het moeilijkst te begrijpen met 28% en, het Catalaans, wat het minst geliefd is in Spanje, met 25%.

Voor wat betreft de buitenlandse accenten hoort men het liefst een Italiaanse accent, met 36% van de stemmen, gevolgd door een Frans accent (28%) en een Argentijns accent (21%). Anderzijds zijn de buitenlandse accenten die het minst gewaardeerd worden in Spanje, een Arabisch accent, met 23% van de uitgebrachte stemmen en een Duits accent (21%).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend