skip to Main Content
Geen strandbars, zonnebedden en parasols op de stranden van Orihuela Costa deze zomer
Diario Información

Geen strandbars, zonnebedden en parasols op de stranden van Orihuela Costa deze zomer

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Diario Información

ALICANTE – De gemeente Orihuela heeft de opdracht gegeven om de activiteiten te stoppen van de strandbars ofwel chiringuitos die naast eten en drinken ook zonnebedjes, stoelen en parasols aanbieden. Volgens de gemeente zijn de contracten afgelopen november reeds verlopen en werden deze niet vernieuwd waardoor men niet mag werken totdat de vergunningen in orde zijn en het gerechtelijk onderzoek vanwege vermeende fraude is beëindigd.

De gemeente wil echter de contracten voorlopig niet verlengen of vernieuwen aangezien men denkt dat hier sprake is geweest van vermeende fraude bij de verdeling van diverse contracten. Daarom heeft men nu de drastische beslissing moeten nemen om de strandtenten te sluiten, aldus de regionale krant Diario Información.

In principe liepen de huidige contracten af in november 2017 en was er de mogelijkheid om deze met nog eens twee jaar te verlengen. Er loopt echter een gerechtelijk onderzoek en dus heeft de gemeente besloten de contracten in te trekken of in ieder geval nu niet te verlengen totdat er een oplossing is gevonden of er een uitspraak is gedaan door de rechter.

De sluiting van de chiringuitos zorgt er ook voor dat er geen zonnebedden en parasols zijn voor de strandgangers, precies op het moment dat het mooi weer is geworden. Het is een vreemde situatie aangezien Orihuela Costa een kustlijn heeft met stranden die 11 blauwe vlaggen hebben wat staat voor een uitstekende kwaliteit van de stranden en nog meer de services die er geboden worden.

De redactie heeft dit nieuws uit de regionale krant gehaald en vraagt zich af of de chiringuitos ook daadwerkelijk gesloten zijn of niet. Dus, mocht je er wonen of op vakantie komen, laat ons dan even door middel van een reactie op dit artikel weten of dit nieuwsbericht klopt en de strandtenten inderdaad gesloten zijn of niet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. We wonen nu 5 jaren als resident in Orihuela Costa . Ik heb het de laatste jaren echt zien achteruitgaan qua infrastructuur . Nieuwbouw rijst als paddestoelen uit de grond en infrastructuur word niet aangepast .
  Slechte overvolle wegen , voorheen juist tijdens zomermaanden file en nu stilaan het volledige jaar . Het geld dat rijkelijk binnenkomt via de toeristen aan de Costa word voornamelijk besteed aan de stad Orihuela zelf , terwijl aan de costa de voorzieningen zelfs afgebouwd worden . Gaat hier echt de verkeerde richting uit .

 2. Klopt. 11chiringuitos dicht aan begin seizoen. Gisteren zijn ze begonnen met ontmanteling [ leeghalen bars tm demontage speakerboxen etc ). Waarschijnlijk tm de zomer!,,, Geen bars tot daar aan toe : Geen strandtoezicht ( Vigilantes ) EHBO koffer en Defibrillator ook meegenomen!! Geen toiletten Schande. Regio draait op toerisme en hier relatieve hoge werkloosheid. 150 gezinnen van de ene op de andere dag werkeloos en dus zonder inkomen!!!! Veel protest hier maar of het helpt??????????

 3. Wat een geluk dat het zeewater zout bevat. Alleen het idee van nood-gedwongen organische lozingen in zee , dat is een stuk minder . Waar blijft de hygiene prikkel . Kom op zeg al dat gedoe met vergunningen . Preventieve maatregelen nemen is wel aan te bevelen. Is de gezondheid van anderen dan niets meer waard . Tijger-muggen , ladder-slangen , gemene kwallen en drol-baarzen. . Fijne vakantie

 4. Twee strandtenten die door Torrevieja zijn opgebouwd zijn open, richting het lange strand naar La Mata. Voor de andere strandtenten moet ik er even langs rijden.

 5. Inderdaad, maar naar ik van een werknemer vernomen heb is er kans dat ze zaterdag open gaan. Morgen komt het bestuur en de uitbaters samen. Gisteren was er trouwens een betoging van het personeel op het een is Strand, ook de zondagsluitingen zorgt voor frustratie en we krijgen hier zo weinig service, slechte straten kapotte vuilnisbakken, enkel de nieuwbouw doet het hier goed

 6. ze gaab phuket achterna dus , en dit heb ik voorspeld , was begonnen in torrevieja en nu dit , wel hopelijk is dit een bal die in hun gezicht terug gekaatst wordt . met wat zijn die eigenlijk bezig

 7. Helaas is dit bericht waar. Alle 11 chiringuitos in Orihuela Costa (van Punta Prima tot aan Mil Palmeras) zijn gesloten…. Er gaan geruchten dat dit tot juli zou zijn. Laten we hopen dat ze dan een oplossing (vervanger) hebben en dat de strandtenten weer open kunnen. Dit is niet goed voor het toerisme.

 8. Het is idd zo er zouden er 11 gesloten zijn dat hou je toch niet voor mogelijk.Toch niet de hele zomer?Ook geen w c aanwezig dus je kan niet naar de stranden.Hopelijk komt er vlug een oplossing.

 9. Wij hebben inderdaad geconstateerd dat diverse strandtenten zijn gesloten.
  Heel erg jammer en o.i zeer toeristonvriendelijk

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken