skip to Main Content
Groepen toeristen niet meer welkom in gerestaureerde markthal Barcelona
123rf

Groepen toeristen niet meer welkom in gerestaureerde markthal Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Op de vrijdagen en zaterdag mogen er geen groepen bestaande uit 15 of meer mensen komen in de vorig jaar heropende Mercat de Sant Antoni in het centrum van Barcelona. Het doel van deze maatregel is om de essentie van deze markthal die dienst doet als een markt met verse producten niet te verliezen door het toerisme.

Groepen van 15 personen of meer mogen de Mercat de Sant Antoni niet meer in op de vrijdagen en zaterdagen. Daarnaast wordt eenieder die door een bepaald gedrag voorkomt dat de markthal dienst kan doen als een markt voor de inwoners van de stad verzocht de markthal te verlaten. Daaronder wordt o.a. het het aanraken van voedsel, fotograferen en eten en drinken buiten de daarvoor bestemde zones gerekend.

Deze restrictie van groepen met of zonder begeleidende gids geldt sinds 1 april en tot 30 oktober. Volgens technici van de gemeente Barcelona voorkomt een groep van 15 of meer mensen het normale loopverkeer in de markthal, dit ondanks dat de paden verbreed zijn na de verbouwing.

De gemeente wil voorkomen dat de Mercat de Sant Antoni net zo zal eindigen als de beroemde La Boqueria markthal langs de Ramblas van Barcelona waar men vaak niet meer normaal kan lopen of over de hoofden van de toeristen moet kruipen.

Na bijna tien jaar verbouwingen, verbeteringen en het overwinnen van veel problemen werd de Mercat de Sant Antoni op 23 mei 2018 eindelijk heropend voor de inwoners van de stad. Na een investering van ruim 80 miljoen euro konden 235 winkels en stalletjes weer de luiken omhoog doen.

Sinds de opening van de vernieuwde markthal is het echter een nieuwe toeristische trekpleister geworden waardoor de gemeente in de zomer van 2018 ook al maatregelen moest nemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Leuk bedacht. Maar grotere groepen kunnen zich toch makkelijk opsplitsen in minder dan 15 personen en…. voilà… iedereen is tóch binnen???!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken