Search
menu
Search

Een monsterlijke meerval van bijna drie meter gevangen in de Ebro rivier

Een monsterlijke meerval van bijna drie meter gevangen in de Ebro rivier
Beeld: Adriano Marchena / Heraldo.es

Een monsterlijke meerval van bijna drie meter gevangen in de Ebro rivier

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – Een inwoner van de plaats El Burgo de Ebro in de provincie Zaragoza heeft de afgelopen week een enorme meerval gevangen in de Ebro rivier. Het gaat om een monsterlijk groot exemplaar van bijna drie meter en circa 120 kilo. Om precies te zijn meet de ‘silurus glanis’ 2,72 meter waarmee de visser zijn eigen record n het record van Spanje verbrak.

De vis in kwestie is een exemplaar van de Europese meerval die ook wel val of visduivel wordt genoemd. De meerval (siluro in het Spaans) is een langgerekte vis met een afgeplatte bek, een vrijwel rolrond lichaam met een dikke buik en een zeer lange staart. Deze vis komt ook in de Ebro rivier voor waar regelmatig grote exemplaren worden gevangen.   

In dit geval was het de visser Adriano Marchena die afgelopen week op een niet door hem nader genoemde plaats langs de Ebro een meerval van 2 meter en 72 centimeter wist te vangen met een Unicat Shades of Cat-hengel die bijna net zo lang was als de vis, om precies te zijn 2,85 meter. Marchena wil de plaats van de vangst niet noemen omdat hij bang is dat men massaal naar deze plaats zal komen.

Adriano was samen met twee Italiaanse vissers rond negen uur ‘s avonds aan de oever van de Ebro aan het vissen toen hij beet had. Na drie kwartier vechten met de meerval slaagden de vissers erin de vis uit het water te halen. Na het maken van onderstaande foto’s als bewijs en nadat de vis werd gemeten werd deze weer vrijgelaten in de Ebro rivier.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?