Een monsterlijke meerval van bijna drie meter gevangen in de Ebro rivier

Een monsterlijke meerval van bijna drie meter gevangen in de Ebro rivier
Beeld: Adriano Marchena / Heraldo.es

Een monsterlijke meerval van bijna drie meter gevangen in de Ebro rivier

ZARAGOZA – Een inwoner van de plaats El Burgo de Ebro in de provincie Zaragoza heeft de afgelopen week een enorme meerval gevangen in de Ebro rivier. Het gaat om een monsterlijk groot exemplaar van bijna drie meter en circa 120 kilo. Om precies te zijn meet de ‘silurus glanis’ 2,72 meter waarmee de visser zijn eigen record n het record van Spanje verbrak.

De vis in kwestie is een exemplaar van de Europese meerval die ook wel val of visduivel wordt genoemd. De meerval (siluro in het Spaans) is een langgerekte vis met een afgeplatte bek, een vrijwel rolrond lichaam met een dikke buik en een zeer lange staart. Deze vis komt ook in de Ebro rivier voor waar regelmatig grote exemplaren worden gevangen.   

In dit geval was het de visser Adriano Marchena die afgelopen week op een niet door hem nader genoemde plaats langs de Ebro een meerval van 2 meter en 72 centimeter wist te vangen met een Unicat Shades of Cat-hengel die bijna net zo lang was als de vis, om precies te zijn 2,85 meter. Marchena wil de plaats van de vangst niet noemen omdat hij bang is dat men massaal naar deze plaats zal komen.

Adriano was samen met twee Italiaanse vissers rond negen uur ‘s avonds aan de oever van de Ebro aan het vissen toen hij beet had. Na drie kwartier vechten met de meerval slaagden de vissers erin de vis uit het water te halen. Na het maken van onderstaande foto’s als bewijs en nadat de vis werd gemeten werd deze weer vrijgelaten in de Ebro rivier.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.