Ontdek Navarra en Tudela tijdens het jaarlijkse Feest van de Groente

Ontdek Navarra en Tudela tijdens het jaarlijkse Feest van de Groente
Beeld: Fiesta de Verdura

Ontdek Navarra en Tudela tijdens het jaarlijkse Feest van de Groente

PAMPLONA – In 2021 moesten de jaarlijkse ‘Fiesta de la Verdura’ (Feest van de Groente) noodgedwongen online doorgaan. Dit jaar viert de stad Tudela ind e autonome regio Navarra echter de 28e editie van het festival. Tussen 19 April en 3 Mei zijn er allerlei activiteiten gepland rond eten, de moestuin, en alles wat met groentes te maken heeft.

Met het festival viert Tudela niet alleen de groente en de relatie met het land, maar toont het ook dat er in het zuiden van de autonome regio Navarra wel degelijk cultureel leven is. Wie er op bezoek gaat ziet dat bevestigd in een rijke landbouw, unieke landschappen en een ruim aanbod van toeristische activiteiten. De komende twee weken brengt het ‘Feest van de Groente’ bovendien nog eens een hele reeks evenementen met zich mee.

Dankzij de vruchtbare oevers van de Ebro rivier kent Tudela een rijke landbouw traditie. Tijdens het ‘Feest van de groente’ worden de verschillende producten gevierd. Er zijn lezingen over gezond eten, kookworkshops, conferenties of concerten bij te wonen. Bovendien serveren alle restaurants bijzondere gerechten met groente in de hoofdrol. Zo is er bijvoorbeeld de menestra de verduras (stoofpotje van groente) of lekkere recepten met artisjok (alcachofa), asperge (espárragos) of bonen (alubias).

Een bezoek aan Tudela loont bovendien de moeite. Men kan de hele stad makkelijk te voet bezoeken. Een van de trekpleisters van de stad is de oude kathedraal van Santa Maria; een herinnering aan de lange samenleving tussen Christenen, Joden en Arabieren, gezien de kathedraal eerder een moskee was. 

Vlakbij de stad Tudela vind je trouwens ook de woestijn van Bardenas Reales. Een kurkdroog gebied van zo een 42.500 hectare dat in groot contrast staat met de groene oevers van de Ebro, en door Unesco werd vastgelegd als natuurreservaat. Het volledige programma vind je HIER . En zo zijn de ‘Fiestas de la Verdura’ misschien de aanzet voor de ontdekking van een verborgen stukje Spanje?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.