skip to Main Content

De Spaanse arbeidsproductiviteit volgens Merkel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Kim Brink) Nadat we net een filmpje plaatsten over de Spaanse arbeidsproductiviteit van de Spanjaarden volgens de Zweden, kwam de Duitse bondskanselier, Angela Merkel, met een serieus advies voor de Zuid-Europese landen.

Merkel vindt dat de arbeiders in landen als Griekenland, Spanje en Portugal later met pensioen moeten gaan en wat minder vakantie moeten nemen. Want, zo redeneert de bondskanselier, als we in Europa één munt hebben en we met elkaar uit de crisis moeten komen, dan moet iedereen wat inleveren en hetzelfde ervoor doen. Oftewel, het kan niet zijn dat Duitsland miljoenen euro’s moet uittrekken om een land als Portugal uit het financiële slob te trekken en dat ze daar dan eerder stoppen met werken dan de Duitsers.

De cijfers kloppen niet helemaal met wat Merkel zegt. Het aantal vrije dagen in Duitsland is 30 (vakantiedagen en feestdagen) en in Spanje is dit 36. Wel een verschil dus, maar het aantal uren dat de Spanjaard werkte in 2009 was 1654 tegenover de Duitser die in dat jaar gemiddeld 1390 uur werkte.

De Spaanse regering heeft nog niet gereageerd maar Merkel heeft in Duitsland uit socialistische hoek veel kritiek gekregen op haar uitspraken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend