skip to Main Content

Voor 50 miljoen schade aan cultureel erfgoed Lorca na aardbevingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – (Else Beekman) De economische impact van de aardbeving in Lorca op 11 mei van schade aan kerken en monumentale gebouwen is ruim 50 milijoen euro. In totaal zijn 31 gebouwen beschadigd. Hiervan staan 29 in Lorca zelf en 2 in Aledo. Dit werd woensdag bekendgemaakt door de gedeputeerde van Cultuur en Toerisme, Pedro Alberto Cruz en de directeur van Schone kunsten en Cultuurgoederen, Enrique Ujaldón tijdens een persconferentie in de getroffen stad in Murcia.

Onder de beschadigde gebouwen zijn het San Francisco-klooster en de San Francisco-kerk, eigendom van het patronaat San Juan de Dios. De schade aan deze gebouwen is begroot op 10,5 miljoen euro. Gevolgd door het Palacio de Guevara, met 5,7 miljoen euro.

Het meest beschadigde gebouw is de Cristo Rey-kerk, waar vier verdiepingen zijn ingestort. De herstel- en wederopbouwwerkzaamheden zullen de komende maanden en zelfs jaren in beslag kunnen nemen.

Schade

Volgens Cruz kan de financiële schade nog zeker oplopen, omdat op dit moment nog onmogelijk is alles in zijn geheel te overzien.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend