skip to Main Content
Spanje gekozen tot het meest toerist vriendelijke land ter wereld

Spanje gekozen tot het meest toerist vriendelijke land ter wereld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

receptie1MADRID – Mee eens of niet? Spanje staat op de lijst van toeristen vriendelijke landen voor het eerst in haar geschiedenis op de eerste plaats. Spanje heeft daarmee de vorige lijstaanvoerder Zwitserland van de eerste plaats gestoten. Dit staat te lezen in het rapport van The World Economic Forum wat vorige week werd gepresenteerd.

Spanje ontvangt op jaarbasis meer dan 65 miljoen buitenlandse toeristen die voor de zon, stranden, gastronomie, monumenten, geschiedenis en cultuur naar het land komen. De toeristen worden met open armen ontvangen en schijnbaar doen de Spanjaarden dat dus goed want het land staat nu bekend als meest vriendelijke land in het toerisme.

In 2011 stond Spanje nog op de achtste plaats en in 2013 op de vierde plaats. In 2015 echter wist Spanje als toeristenbestemming de eerste plaats van Zwitserland te beroven en de lijst aan te voeren als werelds meest vriendelijke land in het toerisme. Toch werd er ook aangegeven dat er nog wel wat gewerkt moet worden aan andere zaken.

Met name het afgeven van vergunningen om een toeristisch gerelateerd bedrijf te kunnen openen in het land is niet echt goed geregeld. Daarnaast is het niet goed gesteld met de lonen van de toeristische werknemers en moet er meer gedaan worden aan de invoering van technologie en milieubeleid.

Spanje staat dus op de eerste plats gevolgd door Frankrijk, Duitsland, Verenigde Staten en Groot Brittannië. Zwitserland, wat in 2013 nog op de eerste plaats stond, is gezakt naar de vijfde plaats. Nederland staat op de 14e plaats en België is te vinden op plaats 21. Bekijk hier een interactieve kaart van alle wereldlanden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken