skip to Main Content
4.500 Andalusische huizeneigenaren registreren zich vanwege nieuwe reglement

4.500 Andalusische huizeneigenaren registreren zich vanwege nieuwe reglement

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

tehuur2aSEVILLA – Nadat de registratie voor de verhuur van vakantiewoningen en appartementen werd geopend op 11 mei zijn er nu al bijna 4.500 eigenaren geweest die zich hebben ingeschreven als vakantieverhuurder. Al lijkt dit aantal behoorlijk veel in een korte tijd, de Andalusische regering verwacht bijna 20.000 inschrijvingen.

De provincie Málaga staat aan kop met 1.379 inschrijvingen gevolgd door Cádiz met 251 inschrijvingen, Sevilla met 189 inschrijvingen en Córdoba met 87 inschrijvingen. In de provincie Granada hebben 68 mensen zich ingeschreven, in Almería 65, Huelva 50 en in Jaén zijn er 11 personen die zich hebben ingeschreven.

Van alle bijna 4.500 inschrijvingen heeft men er nu al 2.100 goedgekeurd waarbij deze personen legaal hun vakantiewoning of appartement kunnen en mogen verhuren.

Zoals de laatste maanden bekend is geworden dienen eigenaren van woningen die gebruikt worden voor de verhuur aan toeristen zich verplicht registreren. Daarnaast moeten de woningeigenaren voldoen aan eisen wat betreft de veiligheid en andere belangrijke zaken, soortgelijk aan landelijk gelegen woningen (Tursimo Rural) en hotels in de Zuid-Spaanse regio. Verwacht wordt dat er alleen al in de provincie Málaga 40.000 woningeigenaren zich zullen registreren.

De nieuwe verplichtingen gelden voor iedereen die een woning heeft in Andalusië die gebruikt wordt als vakantieverhuur object, dus voor Spaanse en buitenlandse woningeigenaren. Het doel van de nieuwe maatregelen is om nog voor de zomerdrukte alle “illegale” vakantiewoningen te registreren in het register. Voldoet iemand niet aan de eisen die gesteld worden in het PDF document wat hier te downloaden is, dan hebben de woningeigenaren één jaar de tijd om te zorgen dat men voldoet aan de nieuwe regelgeving. Daarna kunnen eigenaren van niet geregistreerd woningen die verhuurd worden aan toeristen boetes krijgen tussen de 18.000 en 150.000 euro.

De regionale overheid ziet een object als vakantiewoning wanneer deze gelegen is binnen een woonwijk (dus niet landelijk) waar tegen een bepaald bedrag een of meerdere overnachtingen worden aangeboden aan vakantiegangers die de woningen kunnen vinden op verschillende verhuurwebsites of via promotionele kanalen zoals makelaars en toeristenkantoren. In de nieuwe regelgeving zal er een onderscheid worden gemaakt tussen de verhuur van de hele woning aan maximaal 15 personen of de verhuur van kamers in woningen waar de eigenaar zelf ook woont en waar niet meer dan 6 personen kunnen verblijven (B&B).

Lees de hele tekst (in Spaans) via deze link, een PDF die te downloaden is zodat eenieder op zijn/haar gemakt de lange tekst kan lezen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken