skip to Main Content
De snelheidsradars die het meeste geld opleveren in Spanje staan in Córdoba, Murcia en Huesca

De snelheidsradars die het meeste geld opleveren in Spanje staan in Córdoba, Murcia en Huesca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse Verkeersdienst DGT heeft een lijst gepubliceerd waarop de radars staan die het meeste geld opleveren of waar de meeste boetes werden gegeven. De radar waar in heel 2016 maar liefst 3.941.661 euro aan boetes werd uitgeschreven staat in de provincie Córdoba, aan de A-4 kilometer 417. Dat is twee keer zoveel dan de radar die In Murcia staat en de nummer twee is van de lijst met 2.179.766 euro aan boetes.

Als antwoord op een vraag van de socialistische partij PSOE kwam de DGT met een lijst met daarop de 50 radars die de meeste boetes uitgschreven en het meeste geld opleverden. In totaal brachten deze radars in 2016 maar liefst 44.373.558 euro op waarbij de radar die het meest oplevert te vinden is langs de A-4 kilometer 417 in de provincie Córdoba met een bedrag van bijna 4 miljoen euro. In Murcia langs de A-7 bij kilometer 634 staat de radar die als tweede op de lijst staat met een bedrag van 2,1 miljoen euro gevolgd door de radar langs de N-240 tussen Huesca en Barbastro Aragón waar 1,6 miljoen euro aan bekeuringen werd uitgeschreven.

De A-7 snelweg heeft de meeste radars waarvan er elk zes te vinden zijn de provincies Alicante, Málaga en Sevilla en nog eens drie in Murcia waardoor er bijna 6 miljoen euro werd opgehaald aan boetes voor te hard rijden op deze weg.

De radar die het meeste geld oplevert staat dus in de provincie Córdoba met 4 miljoen op jaarbasis en een gemiddelde van 10.800 euro per dag. De nummer twee op de lijst in Murcia levert dagelijks gemiddeld 5.971 euro op en de nummer drie op de lijst in Huesca 4.462 euro dagelijks. Als men kijkt naar alle 50 radares samen halen deze dus 44,4 miljoen euro op wat dagelijks gemiddeld meer dan 120.000 euro is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ik ben erg blij dat hier niet de hele weg volhangt met flitscamera’s, trajectcontroles etc. zoals in Nederland.Je kunt hier tenminste nog zonder angst rijden. Trouwens de flitspalen worden goed aangegeven in Spanje; iedereen gaat dan ook vol in de remmen.
    Een groot probleem is de slingerende apppende/. bellende automobilist met al dan niet een slok op hier in Spanje. Niet mensen die wat te hard rijden. In het meeste geval is een flitspaal gewoon voor de inkomsten, niet voor de veiligheid.

  2. Ik ben een groot voorstander van zowel flitspalen als speedguns. De laatsten hebben zelfs mijn voorkeur vanwege het verrassingseffect voor de asociale rijders die zich door vaste flitspalen toch niet laten afschrikken. Wat ik alleen jammer vind, is dat er bijv. op de A-7 Murcia-Almeria zo ontzettend veel verschillende snelheden worden opgelegd, en heel vaak zonder plausibele reden. Of omdat er een bocht in de weg is, of een oprit naar die autoweg, of een dorp dat door de autoweg wordt doorsneden.
    Ik reed vorig jaar november bij Murcia 110 kmh terwijl op die plek 100 was voorgeschreven. Het was 02.45u . Boete 100 euro. Zonde van het geld maar ik let nu wel extra goed op. Ook op de andere wegen.

  3. De A-7 snelweg heeft de meeste radars waarvan er elk zes te vinden zijn de provincies Alicante, Málaga en Sevilla en nog eens drie in Murcia
    Waar vindt ik de A-7 in Sevilla

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken