Deze zomer op afspraak naar het strand in Spanje?

Deze zomer op afspraak naar het strand in Spanje?
Beeld: Archieffoto

Deze zomer op afspraak naar het strand in Spanje?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hopelijk komt de voorspelling van de Transportminister in Spanje uit en zullen de grenzen eind juni voor de buitenlanders weer opengaan zodat men opnieuw naar Spanje kan komen om van het lekkere weer, de gastronomie, de cultuur en het strand te genieten. Maar dat zal dit jaar en wie weet voor hoelang niet meer hetzelfde zijn als voor de corona-crisis, niet in de bars en restaurants, niet in de hotels en op de campings, niet bij de monumenten en ook niet op de stranden.

Wanneer het internationaal toerisme weer op gang komt zullen er weer duizenden mensen naar de stranden gaan maar dat zal dit jaar en wellicht ook wel de komende jaren niet meer hetzelfde zijn. Net zoals in veel landen die stranden hebben is men in Spanje op zoek naar de beste manier om de mensen veilig en gecontroleerd te laten genieten van de stranden. 

Plastic ligboxen

Aan initiatieven ontbreekt het niet in Spanje en andere landen zoals het plaatsen van plexiglas schermen om zo aparte ligboxen/ruimten te creëren. Maar dat is zeker in warme landen niet echt een optie omdat men dan niet kan genieten van de heerlijke en vaak verkoelende zeebries en het erg warm kan worden in die plexiglas kubussen of ligboxen. 

Beeld: Archieffoto

Vakken per leeftijd

In andere regio’s zoals aan de Costa Brava denkt men erover na om de stranden te verdelen per leeftijdsgroepen met de families aan een kant, de volwassenen in het midden en bijvoorbeeld de 70-plussers aan de andere kant. 

Ook dit zal wellicht niet helemaal haalbaar zijn want wat gebeurd er als je met een hele familie naar het strand gaat? Moet ieder familielid dan in een ander vak genieten van het strand?

Beeld: Archieffoto

2 meter afstand

Waar men het wel over eens is, is het feit dat de ligbedden en dus ook de mensen die met een handdoek op het strand gaan liggen tenminste een afstand moeten houden van 2 meter en indien gewenst zelfs meer. 

Dat is op zich wel haalbaar maar bekijk nu eens de foto’s van de overvolle stranden aan de Middellandse Zeekust … het lijkt moeilijk te worden.

Beeld: Archieffoto

Op afspraak

Aan o.a. de Costa Blanca denkt men na over de mogelijkheid om op afspraak naar het strand te gaan. Kustplaatsen als Benidorm, Xàbia, Benissa en La Vila hebben reeds contact met een bedrijf dat een smartphone app heeft ontwikkeld waarin mensen een afspraak kunnen maken om naar een strand te gaan. 

Maar het gaat nog een stapje verder want men denkt er ook over om de temperatuur te meten van eenieder die naar een strand gaat, net zoals wat men nu doet op het vliegveld.

Al met al zijn de Spaanse kustplaatsen op zoek naar manieren om corona-vrije stranden te garanderen wanneer het nationale en internationale toerisme weer op gang komt. 

Maar ondanks alle maatregelen die men kan en zal gaan nemen is de eigen verantwoordelijkheid van de mensen nog steeds het belangrijkste, ook als je op vakantie gaat naar een ander land dien je dat altijd in je achterhoofd te hebben.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.