In welke de-escalatiefase bevindt zich mijn gemeente in Spanje? Zoek het Op!

In welke de-escalatiefase bevindt zich mijn gemeente in Spanje? Zoek het Op!
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – We weten het maar al te goed bij de redactie, het is een verwarrende situatie in Spanje tijdens de noodtoestand en het de-escalatieproces en daar kunnen wij niets aan veranderen maar we kunnen we zoveel mogelijk informatie geven. Zoals inmiddels wel bekend (zo niet lees de onderstaande artikelen) is Spanje bezig met een vier fasen/stappen plan om ergens eind juni te eindigen in een redelijk normale maar nieuwe situatie na de corona-crisis. In elke Fase zijn er meer mogelijkheden en versoepelingen maar dit proces is niet overal hetzelfde. In welke Fase bevindt zich nu mijn gemeente in Spanje? Zoek het op!

Ik woon in een bepaalde plaats in Spanje maar ik heb geen idee in welke Fase mijn stad of dorp zich nu bevindt. Is dat Fase 0, Fase 1, Fase 2 of het in het leven geroepen Fase 0,5? Dat is een vraag die we veel ontvangen bij de redactie.

Weliswaar hebben we er al heel vaak over geschreven maar dan hebben we het altijd over autonome regio’s, provincies en in het moeilijkste geval de zogenaamde gezondheidsdistricten. We kunnen natuurlijk niet alle gemeenten in Spanje aankaarten en we gaan er vanuit dat eenieder wel weet in welke autonome regio of provincie hij/zij woont. In het geval van de gezondheidsdistricten is dat iets lastiger (daarom is de regering door ook nooit een voorstander van geweest maar de autonome regioregeringen wel)

Aangezien we door deze versnippering van regels en maatregelen niet meer duidelijk kunnen weten over het hoe en wat tijdens het de-escalatieproces en vier fasenplan, heeft men in Spanje een website bedacht waarin je kunt zoeken naar een gemeente en dan meteen weet in welke de-escalatiefase deze zich bevindt. Reuze makkelijk dus.

Meer interessante artikelen:
Wat mag wel in Fase 0,5 in Madrid en Barcelona
Alle terrassen Costa Blanca en Costa del Sol weer open in Fase 1
Welke provincies en districten gaan op 18 mei naar Fase 1 in Spanje
Wat mag wel en wat mag niet in de-escalatiefase 1 (V&A)
Wat mag wel en wat mag niet in de-escalatiefase 0 (V&A)

Werkwijze

Ga naar de website https://www.desescalapp.com/ (veilige website)

Klik in het witte veld waar ‘Tu código postal’ staat de postcode in van jouw gemeente en klik op Buscar

TIP: Wil je weten wat de postcode is van een gemeente in Spanje, ga dan naar Google en typ: de naam van de gemeente/dorp/stad en het woord código postal. Een postcode in Spanje bestaat uit vijf cijfers zonder letters (zoals in NL). Je kunt ook naar DEZE WEBSITE gaan en daar zoeken. 

Daarna verschijnt op een nieuwe pagina een tekst zoals ‘Vecinas y vecinos de …… ¡estáis en Fase 1!’ (op de puntjes staat uiteraard de naam van jouw gemeente/dorp/stad).

Verder staan er op deze pagina de maatregelen en versoepelingen die gelden in de desbetreffende Fase.

Alles staat uiteraard in het Spaans maar zodra je weet dat je in Fase 0, Fase 1 of Fase 2 bent kun je onze artikelen erbij halen om te weten wat wel en niet mag/kan. Je kunt er ook voor kiezen om de Spaanse tekst direct in de webbrowser te vertalen naar het Nederlands (wat een computervertaling is en niet altijd correct is).

Handig toch? Wij zouden ook wel zo’n ‘buscador’ of zoekprogramma willen maken met de tekst in het Nederlands maar helaas hebben wij daar de tijd niet voor 😉

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.