Search
menu
Search

De gepensioneerde vrouw die Spanje rond reist per bus in 365 dagen

De gepensioneerde vrouw die Spanje rond reist per bus in 365 dagen
Beeld: Heraldo.es

De gepensioneerde vrouw die Spanje rond reist per bus in 365 dagen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – María del Carmen Lafuente, zo heet de 66-jarige vrouw uit Zaragoza die bewijst dat het nooit te laat is om op avontuur te gaan. 137 dagen geleden begon ze aan een odyssee door Spanje, dat ze in precies 365 dagen helemaal wil rondgaan met de bus. “Ik ben in de fleur van mijn leven. Ik voel me vrij als de wind”.

Een paar jaar geleden had María del Carmen Lafuente nooit geloofd dat ze tijdens haar pensioen aan zo een avontuur zou beginnen. María is 66 jaar en een gepensioneerd verpleegster. Vandaag de dag is ze echter helemaal overtuigd van haar beslissing. Ze voelt zich zelfs op het hoogtepunt van haar leven. 

“Mijn moeder lag in het ziekenhuis met Alzheimer en een longontsteking.” Vertelt María. “Toen ze stierf, vreesde ik zonder doelen in het leven te vallen.” Niets bleek echter verder van de waarheid. Zonder grote verantwoordelijkheden of naaste familie in nood, bleek het moment aangebroken om er op uit te trekken. “Ik besloot dat wat me rest van het leven ten volle benut kan worden”, aldus María. Na een lang leven van werken (María werkte onder meer als serveuse, naaister, receptioniste en verpleegster), lonkte de vrijheid. Ze kocht een koffer en raapte 25 kilo bagage bijeen. Een slaapzak, voor het geval ze ergens zou stranden, en natuurlijk een notitieboekje ontbreken niet.

María koos voor de bus omdat dat het goedkoopste reismiddel is in Spanje. Door in 365 dagen heel het land rond te reizen, wil ze bewijzen dat ook op gevorderde leeftijd het reizen nog mogelijk is. María beschikt over een budget van 25 euro per dag om te slapen en 10 euro per dag om te eten, 1.000 euro in totaal. Slapen doet ze vaak in universiteiten, sociale herbergen of gewoon in de buitenlucht. Er rest haar nog ruim een half jaar reizen, en de  vraag is nu al of María daarna ook effectief ophouden zal?

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?