skip to Main Content

Catalaanse Minister roept inwoners op producten uit Catalunya te gebruiken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) De Catalaanse minister van Landbouw en Visserij, Josep María Pelegri, heeft voor enige opschudding gezorgd door in een persconferentie de Catalanen op te roepen alleen nog producten te nuttigen en gebruiken die afkomstig zijn uit de eigen Catalaanse regio. Met deze oproep wil de Minister de Catalaanse inwoners ervan bewust maken dat Catalunya alles te bieden heeft aan groenten, vlees, fruit en vis. Daarnaast kunnen de Catalanen op deze manier de enorme inzet van de landbouwsector een waardering geven.

Volgens de Catalaanse minister is het zogenaamde “patriotismo alimentario” erg belangrijk voor een autonome regio. Als voorbeeld geeft hij aan het nuttigen van een Rioja wijn in een restaurant waarmee de regio Catalunya niet geholpen wordt maar de regio La Rioja. Hij raadt dan ook aan een van de Catalaanse wijnen te drinken, iets wat ook geldt voor andere producten en etenswaren.

Deze uitspraken deed hij tijdens een persbijeenkomst in La Seu d’Urgell waar een bijeenkomst was van 500 Catalaanse ondernemers waaronder veel uit de agrarische en visserij wereld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend