skip to Main Content

Minder verkeersdoden dit jaar in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Volgens de laatste gegevens van de Spaanse verkeersdienst DGT, zijn er tot nu toe 59 minder dodelijke slachtoffers gevallen dit jaar ten opzichte van het jaar daarvoor. Tussen januari en mei vielen er 561 doden op de Spaanse wegen terwijl dat aantal in 2010 nog op 620 stond. Met dit aantal dodelijke slachtoffers is het aantal met 9,5% gedaald, hoger dan in 2010 toen er ook al een daling was ten opzichte van het jaar daarvoor van 9,1%.

In alle regio’s in Spanje, behalve Aragón, Cantabria en Murcia, gingen de aantallen verkeersdoden achteruit. In Navarra zal men het aantal zelfs met 50% dalen. Het is dit jaar ook voor het eerst dat er bij de drukke Semana Santa zelfs minder dan 40 doden waren te betreuren op de Spaanse wegen. Niemand wil echter bevestigen en erkennen dat de daling van aantal verkeersdoden iets te maken kan hebben met de snelheidsverlaging van 120 naar 110 km per uur op de Spaanse snelwegen en autowegen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend