skip to Main Content
Ruim 700 evacuees vanwege overstromingen in de Pyreneeën in Lleida en Huesca

Ruim 700 evacuees vanwege overstromingen in de Pyreneeën in Lleida en Huesca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LLEIDA – Vanwege de hevige overstromingen en uit hun oevers tredende rivieren, hebben de autoriteiten i de provincies Lleida (Catalonië) en Huesca (Aragon) zeker zon 700 inwoners moeten evacueren. In de Valle d’Aran moesten 400 inwoners tijdelijk hun woningen uit en in de Valle de Benasque zo’n 300 inwoners.

Ondanks de enorme regenval wat er voor heeft gezorgd dat de rivieren om zijn getoverd toto een kolkende watermassa, zijn er geen persoonlijke ongevallen gemeld en zijn er geen vermisten. Wel is er veel materiële schade zoals weggeslagen bruggen, muren van woningen die zijn verdwenen en afgesloten en beschadigde wegen. Daarnaast heeft het elektriciteitsnetwerk schade opgelopen doordat er diverse elektriciteitsmasten door het water zijn meegesleurd. Hierdoor zijn er zo’n 4.000 woningen die geen stroom hebben.

Inmiddels is ook het leger opgeroepen om te gaan helpen in de getroffen gebieden. Zo zijn er zeker zo’n 70 militairen naar het gebied afgereisd en daarnaast ook agenten en brandweereenheden vanuit andere regio’s in de nabijheid.

De meest getroffen plaatsen zijn Vielha, Benasque en Castejón de Sos gelegen in de provincies Lleida in de Catalaanse bergen en in  Huesca, gelegen in Aragon – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken