skip to Main Content
IKEA ontkent geruchten en bevestigd nogmaals de interesse in een winkel in Tarragona

IKEA ontkent geruchten en bevestigd nogmaals de interesse in een winkel in Tarragona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ikeatgn1

TARRAGONA – Regelmatig komt er wat nieuws boven water over een eventuele nieuwe IKEA vestiging in Tarragona, aan de Costa Dorada. De laatste geruchten dat IKEA de plannen om naar Tarragona te komen heeft stopgezet zijn compleet onjuist, aldus een IKEA woordvoerder. De plannen gaan gewoon door en men verwacht nog dit jaar of volgend jaar met de bouw te beginnen.

Ook de gemeente Tarragona ontkent de geruchten dat IKEA het project voor een vestiging aan de Costa Dorada in de ijskast heeft gezet. IKEA en de gemeente zijn regelmatig in gesprek over de mogelijkheden, regels etc. IKEA zelf zegt dat zij al met technici bezig zijn om het grondgebied in Camp Clar, tegenover het commercieel gebied Les Gavarres met de Carrefour, MediaMarkt, Decathlon en Bauhaus, te onderzoeken om zo snel mogelijk met de bouw te kunnen beginnen.

De geruchten over het niet door laten gaan van de plannen voor een IKEA in Tarragona hebben daarnaast ook betrekking op nog 13 andere winkels die de Zweedse meubelgigant wil gaan openen in Spanje. Volgens diezelfde geruchten wil IKEA liever geld investeren in winkels in China waar de bureaucratie veel minder is dan in Spanje. IKEA zegt dus dat zij nog steeds plannen heeft om flink te gaan uitbreiden in Spanje waaronder dus ook Tarragona.

IKEA heeft op haar eigen kalender nog steeds een openingsdatum staan van midden 2016 en men hoopt dat ook te gaan halen. De firma zegt nog steeds te onderhandelen met de gemeente over de bestemmingsplannen en regeltjes wat natuurlijk in Spanje allemaal wat langer duurt.

IKEA is van plan 60 miljoen euro te investeren in de Tarragona vestiging waar zeker 500 mensen een baan zullen vinden. Veel van deze werkers komen uit de provincie Tarragona wat dus goed nieuws is voor de werkgelegenheid.

Ook wil IKEA kleinere winkels openen in verschillende steden in Spanje waar een grote vestiging niet rendabel is of moeilijk is om te realiseren. Recent is een nieuw concept van IKEA geopend in de Duitse stad Hamburg waarbij een kleinere winkel midden in een stad werd geopend. Deze winkels zijn veel kleiner dan de grote centra die meestal buiten een stad zijn gelegen. Volgens IKEA zouden deze kleinere winkels onder andere in Extremadura, Castilla la Mancha en Castilla y Leon kunnen komen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken