skip to Main Content
Spaanse weerdienst verwacht een warme en droge zomer in Spanje

Spaanse weerdienst verwacht een warme en droge zomer in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

strand7MADRID – Nu de zomer dit weekend officieel zal gaan beginnen heeft de Spaanse Weerdienst AEMET gezegd dat zij deze zomer verwachten dat het warm en droog zal gaan worden in het land. Weliswaar wordt het warm maar zullen er minder hittegolven, waarbij de temperaturen flink oplopen, komen. Ook zal er weinig regen te zien zijn deze zomer wat goed nieuws is voor de strandgangers maar slecht nieuws voor de landbouwsector.

Dit weekend begint officieel de zomer en dat betekend dat men in Spanje gedurende drie maanden zon, zon en nog eens zon zal gaan zien. Uitstekend nieuws voor de toeristen die per slot van rekening voor de zon en strand naar het land komen maar de landbouwsector is minder blij. Zo voorspelt de Spaanse Weerdienst dat er weinig regen te zien zal zijn de komende maanden en dat het een droge tot extreem droge zomer zal worden.

Buiten het feit dat dit ernstige problemen met zich meebrengt voor de landbouw wordt daarmee ook het gevaar op bosbranden veel groter. Regelmatig komen er branden voor in bossen en natuurgebieden, branden die meestal ontstaan door onoplettendheid van de mensen.

In mei en begin juni hadden veel gebieden langs de middellandse zee al te maken met kleine hittegolven en extreem hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. Deze tendens zal zich volgens de AEMET voortzetten gedurende de zomer waarbij de temperaturen zo’n 40% hoger zullen liggen maar waarbij hittengolven uitblijven. Met andere woorden het wordt dus non-stop een warme zomer – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken