skip to Main Content
Gemeente Torremolinos heeft plannen gepresenteerd voor de vernieuwing van het oude centrum

Gemeente Torremolinos heeft plannen gepresenteerd voor de vernieuwing van het oude centrum

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De gemeente Torremolinos heeft grootse plannen om het oude centrum of “casco antiguo” compleet te renoveren en het een modernere en meer functionele uitstraling te geven. Het moet de grootste transformatie uit de recente geschiedenis van de kustplaats gaan worden waardoor er meer groene zones, meer schaduw en meer voetgangersgebied zal komen voor de inwoners en bezoekers.

De afgelopen week heeft de architect van het plan, Salvador Moreno Peralta, de plannen gepresenteerd voor de grote transformatie van de Plaza Costa del Sol en een deel van de Avenida Palma de Mallorca. De plannen geven weer dat men van plan is een grote boulevard te creëren waarbij een groot deel overdekt zal zijn door een constructie die schaduw zal geven aan de wandelaars. Daarnaast komen er voor groot en klein speciale fonteinen en waterspelen om af te koelen in de warme zomermaanden en zullen er mooie tuinen en groene zones aangelegd worden met diverse banken, stoelen en tafels om uit te rusten.

Dit deel van het oude centrum van Torremolinos was weliswaar al meer dan een jaar geleden afgesloten voor al het autoverkeer maar het gebrek aan financiële middelen heeft ervoor gezorgd dat men nu pas de plannen kon presenteren en over enkele maanden zal kunnen beginnen met de werkzaamheden. In totaal gaat het om een gebied van 8.000 hectare meter waar een bedrag van 3,8 miljoen euro voor beschikbaar is. Hierbij inbegrepen zijn de kosten van de restauratie van het Casa María Barrabino.

 

Volgens de gemeente gaat men in oktober beginnen met de werkzaamheden en hoopt men tegen het einde van de zomer 2018 klaar te zijn met de transformatie van dit deel van de kustplaats. Dat houdt dus in dat gedurende de zomermaanden 2018 de toeristen, inwoners en winkel- en horeca eigenaren last gaan hebben van de werkzaamheden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wij komen al een paar jaar naar toremolinos heel gezellig en leuk.Maar de promenade richting Benalmadena is voor veel ouderen en ook voor kinderen heel gevaarlijk,fietsers ,rollers enzo zij koersen gewoon tussen de mensen.Wij hopen dat daar eens wat meer controle op komt.
    Voor de veranderingen die gaan plaats hebben alleen maar lof.

  2. Eindelijk eindelijk is het zover een nieuwe wind dank zij het progeschief gemeente bestuur torremolinos is veel te lang blijven aanmodderen met nutteloze projecten waar de toeristen niets uit hebben ,en enkel een corrupte beleid ge voert werd uit eigen belang en zijn politieke vriendjes.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken