skip to Main Content
Anti-toerisme actie van radicale Catalaanse Arran groep in Park Güell
El Periodico

Anti-toerisme actie van radicale Catalaanse Arran groep in Park Güell

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Anti-toerisme actie van radicale Catalaanse Arran groep in Park Güell

El Periodico

BARCELONA – Twee mannelijke leden van Arran, de jeugdgroep van de Catalaanse extreem linkse CUP partij, hebben zich met kettingen vastgebonden aan de door Antoni Gaudí ontworpen draak in het Park Güell in Barcelona. Dat deden zij als protest tegen het massatoerisme in de Catalaanse stad.

De leden van de Arran groep kozen voor het Park Güell en de “dragon” om aandacht te vragen voor de campagne die de groep van plan is te gaan voeren deze zomer. Met andere woorden, er zullen meer van dit soort anti-toerisme acties gaan komen in de Catalaanse hoofdstad die al flink te lijden heeft wat betreft het toerisme.

Deze nieuwe actie van Arran duurde niet zo heel lang want de Catalaanse politie was snel ter plaatse om de kettingen door te knippen en te constateren dat er geen schade is toegebracht aan de draak van Park Güell, een van de toeristische iconen van de stad.

Het is niet de eerste keer dat Arran actie onderneemt tegen het massatoerisme aangezien leden van de linkse groepering vorig jaar al een toeristenbus bekladden met verf en de daarin zittende toeristen de stuipen op het lijf jaagde aangezien ze bivakmutsen op hadden en gevreesd werd voor een ander soort actie.

Op Mallorca zorgden andere leden van Arran voor verontwaardiging en boosheid toen ze bij diverse restaurants in de haven van Palma het terras op liepen en confetti gooiden over de aanwezige toeristen en vuurwerk aandeden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Overal waar extremisten opduiken gaat het mis.
  Of het nu radicale moslims zijn of dit soort figuren of wat dan ook, extremisten gaan altijd te ver en maken onschuldige slachtoffers.

  De grote toeristische plaatsen hebben dit over zichzelf afgeroepen.
  En ze zijn er ook groot door geworden, als ook in Barcelona, vanaf morgen geen enkele toerist meer zou komen en ook de buitenlanders geen geld meer uit zouden geven (doel op die er wonen) en dat allemaal ff een weekje of een maandje volhouden….moet je dan de mensen weer horen klagen.

  Ik snap het, dat teveel mensen in je stad niet leuk is en dat er ook overlast is van toeristen, maar je kan niet alleen de lusten hebben en niet de lasten. Reguleer het beter en zorg voor een betere klasse toeristen, dan is een deel van de ellende al opgelost.

  1. Juan74.
   Terug in België om dringend medische reden.
   Voorlopig stop ik met reacties op SV aangezien je hier toch maar beledigd wordt door sommigen (of 1 enkele!). Kan ik missen als kiespijn. Hou je goed. Byebye

   1. Je laat je toch niet de mond snoeren door een paar van die figuren die elke vorm van intelligentie missen?? Mensen hebben de mond hier vol over democratie etc. maar ff een ander zijn mening laten geven is teveel gevraagd, dat zijn zielige figuren die zelf geen leven hebben Jopke

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken