skip to Main Content
Drie niet giftige slangen gevangen in Málaga
Policia Local Málaga

Drie niet giftige slangen gevangen in Málaga

MÁLAGA – Op zich niets nieuws want men weet inmiddels wel dat er slangen leven in Spanje maar dat dichtbij het centrum van de stad Málaga gevonden worden is wel iets nieuws. De lokale politie heeft in vier dagen tijd twee slangen gevangen in woningen in de wijk Pinares de San Antón en een derde slang in de wijk Churriana.

Volgens de politie is er geen reden voor paniek want ondanks dat het om grote exemplaren gaat zijn het geen giftige slangen. Het gaat in deze gevallen om exemplaren van de ‘culebra de escalera’ ofwel trapslang die tot 1.60 meter lang kan worden en de ‘serpiente de herradura’ ofwel hoefijzer-zweepslang, een soort die tot 2 meter lang kan worden.

Het gaat om niet giftige slangen die liever vluchten dan aanvallen tenzij ze zich bedreigd voelen en dan behoorlijk van zich af kunnen bijten. Het is dus beter om niet te dichtbij te komen want het gedrag kan onvoorspelbaar zijn.

Leestip: Slangen in Spanje

De eerste slang werd gevangen in de wijk Pinares de San Antón. De politie werd gewaarschuwd door de bewoners van een woning die niet naar binnen konden vanwege een anderhalve meter lange trapslang die de weg naar de voordeur versperde.

De tweede slang werd gevangen in de wijk Churriana waarbij het om een 160 cm lange hoefijzer-zweepslang ging. De derde slang werd in Pinares de San Antón gevangen waarbij het opnieuw om een ongeveer anderhalve meter lange trapslang ging die in de tuin van een woning werd gezien.

Serpiente Vs Culebra

Het gaat in deze gevallen om een slang (serpiente) maar die worden in het Spaans aangeduid als een gladde slang (culebra), een slangensoort die niet giftig is terwijl een slang (serpiente) wel giftig kan zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik woon in Portugal in een Quinta met 4.3 hectare grond, en zie veel van die ongevaarlijke slangen, meestal eten die muizen en ander ongedierte, ik hoop dat ze die slangen terug vrijlaten ergens buiten de steden. Ook al dat er hier slangenarenden leven en dat is hun hoofdvoedsel van deze roofvogel, of gaan we weer een roofvogel doen verdwijnen omdat mensen schrik hebben van slangen?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken