Search
menu
Search

Drie niet giftige slangen gevangen in Málaga

Oeps ... foto ontbreekt!

Drie niet giftige slangen gevangen in Málaga

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Op zich niets nieuws want men weet inmiddels wel dat er slangen leven in Spanje maar dat dichtbij het centrum van de stad Málaga gevonden worden is wel iets nieuws. De lokale politie heeft in vier dagen tijd twee slangen gevangen in woningen in de wijk Pinares de San Antón en een derde slang in de wijk Churriana.

Volgens de politie is er geen reden voor paniek want ondanks dat het om grote exemplaren gaat zijn het geen giftige slangen. Het gaat in deze gevallen om exemplaren van de ‘culebra de escalera’ ofwel trapslang die tot 1.60 meter lang kan worden en de ‘serpiente de herradura’ ofwel hoefijzer-zweepslang, een soort die tot 2 meter lang kan worden.

Het gaat om niet giftige slangen die liever vluchten dan aanvallen tenzij ze zich bedreigd voelen en dan behoorlijk van zich af kunnen bijten. Het is dus beter om niet te dichtbij te komen want het gedrag kan onvoorspelbaar zijn.

Leestip: Slangen in Spanje

De eerste slang werd gevangen in de wijk Pinares de San Antón. De politie werd gewaarschuwd door de bewoners van een woning die niet naar binnen konden vanwege een anderhalve meter lange trapslang die de weg naar de voordeur versperde.

De tweede slang werd gevangen in de wijk Churriana waarbij het om een 160 cm lange hoefijzer-zweepslang ging. De derde slang werd in Pinares de San Antón gevangen waarbij het opnieuw om een ongeveer anderhalve meter lange trapslang ging die in de tuin van een woning werd gezien.

Serpiente Vs Culebra

Het gaat in deze gevallen om een slang (serpiente) maar die worden in het Spaans aangeduid als een gladde slang (culebra), een slangensoort die niet giftig is terwijl een slang (serpiente) wel giftig kan zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?