Drie niet giftige slangen gevangen in Málaga

Drie niet giftige slangen gevangen in Málaga
Beeld: Policia Local Málaga

Drie niet giftige slangen gevangen in Málaga

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Op zich niets nieuws want men weet inmiddels wel dat er slangen leven in Spanje maar dat dichtbij het centrum van de stad Málaga gevonden worden is wel iets nieuws. De lokale politie heeft in vier dagen tijd twee slangen gevangen in woningen in de wijk Pinares de San Antón en een derde slang in de wijk Churriana.

Volgens de politie is er geen reden voor paniek want ondanks dat het om grote exemplaren gaat zijn het geen giftige slangen. Het gaat in deze gevallen om exemplaren van de ‘culebra de escalera’ ofwel trapslang die tot 1.60 meter lang kan worden en de ‘serpiente de herradura’ ofwel hoefijzer-zweepslang, een soort die tot 2 meter lang kan worden.

Het gaat om niet giftige slangen die liever vluchten dan aanvallen tenzij ze zich bedreigd voelen en dan behoorlijk van zich af kunnen bijten. Het is dus beter om niet te dichtbij te komen want het gedrag kan onvoorspelbaar zijn.

Leestip: Slangen in Spanje

De eerste slang werd gevangen in de wijk Pinares de San Antón. De politie werd gewaarschuwd door de bewoners van een woning die niet naar binnen konden vanwege een anderhalve meter lange trapslang die de weg naar de voordeur versperde.

De tweede slang werd gevangen in de wijk Churriana waarbij het om een 160 cm lange hoefijzer-zweepslang ging. De derde slang werd in Pinares de San Antón gevangen waarbij het opnieuw om een ongeveer anderhalve meter lange trapslang ging die in de tuin van een woning werd gezien.

Serpiente Vs Culebra

Het gaat in deze gevallen om een slang (serpiente) maar die worden in het Spaans aangeduid als een gladde slang (culebra), een slangensoort die niet giftig is terwijl een slang (serpiente) wel giftig kan zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.