skip to Main Content
Luis Enrique stopt als bondscoach van Spanje
Diario As

Luis Enrique stopt als bondscoach van Spanje

VOETBAL – Luis Enrique, de voormalige trainer van FC Barcelona en nu bondscoach van het Spaanse nationale elftal, stopt als trainer van La Furia Roja. De precieze reden voor zijn vertrek is niet bekend maar men weet dat het te maken heeft met familieproblemen.

Het was al een tijdje bekend dat er problemen zijn in de familie van Luis Enrique aangezien de Asturiaan de laatste wedstrijden van het nationale Spaanse elftal ook al niet aanwezig was. Het is niet bekendgemaakt om welke problemen het gaat al wordt er in de ‘prensa rosa’ ofwel roddelpers gesproken over een ernstige ziekte bij zijn dochter.

Voorlopig zal de tweede trainer Roberto Moreno de leiding hebben over het Spaanse elftal. Dat is niets nieuws voor Moreno want bij de recente afwezigheid van Luis Enrique zwaaide de tweede trainer al de scepter.

Sinds het debacle tijdens de WK 2018 en het ontslag van de inmiddels ook voormalige Real Madrid coach Julen Lopetegui, volgde Fernando Hierro zijn voetsporen op tot na het WK 2018. Daags nadat Hierro zijn vertrek aankondigde werd in juli 2018 bekend dat Luis Enrique in ieder geval tot aan het EK 2020 de bondscoach zou zijn.

Ook daar is dus nu een vervroegd einde aangekomen en zal de Spaanse voetbalbond op zoek moeten naar een nieuwe trainer van het Spaanse elftal of beslissen door te gaan met de voorlopige bondscoach Roberto Moreno.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken