menu: rubrieken, zoeken & meer

49-jarige premier van Spanje krijgt eerste coronaprik in Madrid

49-jarige premier van Spanje krijgt eerste coronaprik in Madrid
Beeld: Pedro Sánchez / Twitter

49-jarige premier van Spanje krijgt eerste coronaprik in Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De in 1972 geboren Pedro Sánchez heeft deze vrijdag zijn eerste coronaprik gekregen. Net zoals de rest van de regering heeft ook de premier van Spanje geen voorrang in het coronavaccinatieplan en heeft hij zijn coronaprik nu ontvangen omdat men in de Madrid regio begonnen is met het vaccineren van de groep 40-49 jaar.

De 49-jarige ‘presidente’ van Spanje Pedro Sánchez kreeg op vrijdag, de dag dat hij bekend maakte dat de mondkapjesplicht in de buitenlucht op 26 juni komt te vervallen, zijn eerste coronaprik. Het is, net zoals eerder bij de coronaprik van Koning Felipe VI, niet bekend gemaakt welk corona-vaccin hij heeft gekregen. 

De leeftijdsgroep 40-49 jaar is sinds 8 juni aan de beurt in de Madrid regio en dus kreeg de premier zijn eerste coronaprik in het Hospital Universitario Puerta de Hierro ziekenhuis in de gemeente Majadahonda. Voordat hij geprikt werd meldde hij dat hij ‘loco por vacunarse’ was, ofwel graag gevaccineerd wilde worden. Later bedankte hij op Twitter alle professionals in de gezondheidszorg voor hun ongelooflijke inzet.

De premier van Spanje voegt zich met zijn eerste coronaprik bij de overige 22.684.911 inwoners van Spanje die tenminste een coronaprik hebben gehad. Het aantal gevaccineerde inwoners van Spanje die dus twee prikken hebben gehad (een in geval van het Janssen-vaccin) is vrijdag 18 juni gestegen naar 13.939.564 personen. In totaal zijn er op vrijdag 18 juni 35.412.140 coronaprikken gezet in Spanje, waarvan alleen al op vrijdag meer dan 500.000 prikken.