skip to Main Content
Nederlanders opgepakt aan de Costa del Sol voor drugshandel

Nederlanders opgepakt aan de Costa del Sol voor drugshandel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

politie18aMÁLAGA – De politie in zuid Spanje is druk bezig geweest om in totaal vier Nederlanders in twee verschillende drugs gerelateerde zaken aan te houden aan de Costa del Sol. Gedurende de operatie “Wok” arresteerde men drie Nederlanders in Torremolinos en Fuengirola en tijdens de operatie “Baklava” werd een Nederlandse-Marokkaan aangehouden in Marbella.

Tijdens de eerste “Wok” zaak gaat het om een bende die via Spanje 38 kilo MDMA-poeder het land binnensmokkelde. Dat is voor de Spaanse politie een grote drugsvangst en zelfs de grootste tot nu toe in het land met deze vorm van drugs. Nadat de politie een tip had binnengekregen en de woning van enkele van de leden van de bende werd gelokaliseerd deed men een inval waarbij agenten in een bestelbus vier kilo MDMA aantroffen. De rest van de drugs werd later gevonden in diverse andere voertuigen waarmee ze waarschijnlijk de drugs wilden vervoeren.

Een van de drie Nederlanders was echter al een verdachte in een andere zaak en werd eerder aangehouden in Torremolinos, in de wijk El Pinillo waar hij met 9,3 kilo MDMA werd gepakt. MDMA is de werkzame stof in xtc-pillen maar de fijne kristallen kunnen ook los verkocht worden en hebben een grote waarde, aldus Crimesite.

Marbella

Bij een andere zaak in Marbella werd een Nederlandse-Marokkaan met dubbele nationaliteit aangehouden waarbij men tevens 2.500 kilo cocaïne aantrof. De Nederlander wordt gezien als de leider van een bende die samen met Roemenen een drugshandel hadden opgezet aan de Costa del Sol. In dit geval was het niet alleen de Spaanse politie die de eer moet krijgen maar ook agenten van het Amerikaanse DEA en de politie uit Roemenië. De 44-jarige Nederlander wordt naast drugsbaron ook gezien als de eigenaar van diverse onroerend goed panden in Spanje, Marokko en Dubai, aldus de krant Diario Sur – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken