skip to Main Content
Amazon is bezig met de bouw van een nieuw geheimzinnig distributiecentrum nabij Valencia

Amazon is bezig met de bouw van een nieuw geheimzinnig distributiecentrum nabij Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Het Amerikaanse online warenhuis blijft maar uitbreiden in Spanje. In oktober van dit jaar zal het grootste distributiecentrum van Spanje bij Barcelona worden geopend en er zijn nog meer plannen zoals een logistiek centrum in Toledo en op diverse andere plaatsen in Spanje. Nu is echter ook bekend geworden dat Amazon al aan het bouwen is aan een nieuw distributiecentrum in de Comunidad Valenciana.

Dit nieuwe logistiek centrum wordt gebouwd in de gemeente Paterna en moet het hart van de Amazon logistieke activiteiten gaan worden in de Comunidad Valenciana, Murcia en een deel van Andalusië. Er is echter niet veel bekend over het nieuwe distributiecentrum aangezien de bouw hiervan geheim werd gehouden totdat journalisten er achter kwamen dat er verschillende registraties hadden plaatsgevonden bij de regionale autoriteiten.

Zoals het er nu naar uitziet dient het nieuwe logistieke centrum van Amazon in de Comunidad Valenciana al over 30 dagen of iets meer opengaan. Het gebouw is gevestigd in de gemeente Paterna, op een steenworp afstand van Valencia stad. Het is niet bekend hoeveel miljoenen euro’s Amazon in dit nieuwe Valenciaanse distributiecentrum heeft geïnvesteerd maar het vormt onderdeel van de expansie in Spanje die wordt geschat op zo’n 200 miljoen euro.

Amazon wil groter worden in Spanje en sneller en beter hun artikelen leveren. Daarom heeft Amazon reeds een mega-groot distributiecentrum in Fernando de Henares nabij Madrid en zal er binnenkort een nieuw logistiek centrum bij gaan komen in de gemeente El Prat de Llobregat, naast het vliegveld van Barcelona. Er komen dit jaar in Madrid en Barcelona ook nog nieuwe “urban” distributiecentra bij voor het Prime Now programma waarbij supermarktproducten binnen een of twee uur geleverd dienen te worden en een nieuw centrum in Castellbisbal in de provincie Barcelona voor Amazon Pantry.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken