skip to Main Content
Britse familie kan de gevangenis ingaan vanwege fraudeleuze schadeclaim tijdens Spaanse vakantie

Britse familie kan de gevangenis ingaan vanwege fraudeleuze schadeclaim tijdens Spaanse vakantie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De reisorganisatie Thomas Cook heeft een Brits echtpaar voor de rechter gesleept vanwege een frauduleuze claim van voedselvergiftiging tijdens een vakantie op het eiland Mallorca. Mocht Thomas Cook winnen en de familie schuldig worden bevonden dan kunnen man, vrouw en dochter tussen de 18 maanden en 6 jaar de cel ingaan. Het echtpaar was samen met hun twee kinderen op vakantie op Mallorca waarbij ze allemaal ziek werden en daarna bij de reisorganisatie een claim hadden ingediend van maar liefst 58.700 euro.

Zoals bekend worden er door Britse vakantiegangers veel claims ingediend bij Britse reisorganisaties en hoteliers vanwege ziektes en voedselvergiftiging tijdens een vakantie ergens in Spanje. Daarbij worden deze Britse toeristen veel geholpen door zogenaamde “claim farms” waar advocaten werken die niets anders doen dan claims indienen bij reisorganisaties. In de uit 2013 daterende consumentenwet (Jackson law) in Groot Brittannië staat namelijk dat eenieder een claim kan indienen wanneer men bewijzen kan overhandigen. Dit kan zelfs nog gebeuren tot drie jaar na het gebruik van een product of dienst, dus ook in het geval van vakanties. Een simpel bewijs van een doktersbezoek of kassabon van een apotheek kan al genoeg zijn om een claim te rechtvaardigen waarna Britten duizenden euro’s kunnen “verdienen” als schadevergoeding.

Het Britse echtpaar Deborah Briton en Paul Roberts claimen dat zij samen met hun twee kinderen voedselvergiftiging hadden opgelopen tijdens een vakantie op Mallorca. Ook een van de dochters van het echtpaar claime in 2016 dat ook zij en haar dochter ziek waren geworden. Vorige week dienden deze drie volwassen personen zich te verantwoorden voor de rechter in Liverpool waarbij zij zichzelf dienden te verdedigen voor fraude. De rechter meent echter dat de personen in kwestie hebben gelogen en dat is een misdrijf in Groot Brittanië. Hiervoor zouden zij celstraffen kunnen krijgen tussen de 18 maanden en 6 jaar. Op 10 augustus zal de rechter een uitspraak doen waarbij de kans groot is dat het drietal achter de tralies zal verschijnen.

Het is de tweede keer dat de reisorganisatie Thomas Cook vals claimende vakantiegangers voor de rechter sleept. De eerste keer was in een civiele zaak waarbij een Brits echtpaar schuldig was bevonden voor het liegen over hun voedselvergiftiging op de Canarische Eilanden. Dit echtpaar moest een schadevergoeding betalen aan de reisorganisatie. Dit juridisch geval is echter nieuw want het is voor het eerst dat een claim voor een strafrechter is gekomen. Mochten de verdachten schuldig worden bevonden dan is de kans groot dat zowel Thomas Cook alsook andere reisorganisaties sneller vals claimende toeristen voor de rechter gaan slepen. Wellicht komt er op zo’n manier een einde aan de vakantiefraude van de Britten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Wat ik niet snap is dat een Engelse wet die éénzijdig daar gemaakt is ook uitvoerbaar is in Spanje. Je leest de laatste tijd vaak dat Engelsen een claim indienen tegen een Spaans hotel maar kunnen daar dan geen Spaanse wetten voor bestaan die zeggen dat iemand die ziek wordt verplicht bij de dokter moet gaan en dit onmiddellijk moet aangeven omdat latere claims niet meer zullen aanvaard worden…. Nu kan iedereen de apotheek binnen lopen, een receptje ophalen, verder van de vakantie genieten en eenmaal thuis…. dan een claim indienen. Te gek voor woorden toch! Iedereen die op vakantie gaat zou op voorhand met deze voorwaarden moeten akkoord gaan en anders zouden ze gewoon niet kunnen boeken, het zou snel uit zijn met die praktijken.

 2. Volledig eens met Eugenia!
  Er zijn Belgen, Nederlanders enz…. die het ook proberen en waarbij het hen nog gelukt is ook!!!
  Op nummer 1 staan de Britten, inderdaad, daar gaat het makkelijker tot er zoals in het artikel eentje tegen de lamp loopt en het is te hopen dat het een hele warme lamp is……. en ja onze premies gaan dan stijgen maar denk er niet aan om iemand te beliegen en bedriegen, daar kan ik niet mee leven.

 3. Ik ben het volledig eens met Eugenia. Op de eerste plaats die zogenaamde schade experts aanpakken.
  En wie fraudeert en dit bewust doet mag van mij op de blaren gaan zitten.

 4. Voedsel vergiftiging in een hotel of restaurant beperkt zich niet tot 1 familie….dat moet na te gaan zijn

 5. Ter attentie van HENKPOST, ik ben helemaal niet van Duitse afkomst bovendien werd mijn vader door een kogel van een Duitse scherpschutter getroffen maar men moet een kat een kat noemen en maar tussen Engelsen verblijven dan heeft men het vlug begrepen. Een stupieder antwoord van uwentwege is zelfs niet mogelijk.

 6. Ik weet niet of deze mensen, de zaak bedriegen.
  Mocht dit wel zo zijn, dan is een juiste straf gerechtvaardigd.
  Dergelijke handelingen kosten ons, keer op keer meer premie.

 7. Buiten hun baldadigheden hebben ze een bijkomende manier gevonden om zich als volk nog minder populair te maken. Kunnen we ze na de Brexit de toegang tot het vaste land niet ontzeggen. Hun enige bekommernis is zoveel mogelijk inhalen en zo weinig mogelijk bijdragen. Schandalig volk en het argument dat ze ons bij de wereldoorlogen komen helpen zijn was puur eigenbelang.

  1. Wat een stupide opmerking wat betreft de beide wereldoorlogen. Hermans heeft zeker veel last van z’n Duitse afkomst.

  2. Ook ik ben voorstander van het veroordelen van oplichters, maar het gaat ook mij te ver om alle Britten daarop aan te kijken. Er zijn er zat, ook die in Spanje wonen, die zich wel normaal weten te gedragen. En helaas zijn er ook zat mensen van andere nationaliteiten die zich niet normaal gedragen en reisverzekeringen oplichten.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken