skip to Main Content
De modernste rotonde van Spanje is te vinden in Galicië en heeft een groot LED scherm in het midden

De modernste rotonde van Spanje is te vinden in Galicië en heeft een groot LED scherm in het midden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VIGO – De Galicische stad Vigo heeft sinds kort de eer de stad te zijn met de modernste rotonde van heel het land. In het midden van deze rotonde is namelijk een twee meter hoog en vijf meter lang LED scherm te vinden. Dit grote scherm is echter zo modern en zorgt voor zoveel afleiding dat men nu politieagenten moet plaatsen om het verkeer te leiden en vandalisme te voorkomen.

Soms wil men iets te modern zijn en een primeur hebben maar denken de initiatiefnemers niet verder. Dit is vorige week wel weer eens gebleken toen men in de stad Vigo een rotonde opende met een 2 bij 5 meter groot LED scherm. Op dit scherm kunnen weerberichten, nieuws, foto’s, toeristische en gemeente informatie, een aquarium of voetbalwedstrijden getoond worden.

Ongetwijfeld was de bedoeling van de gemeente goed maar sinds de opening heeft men alleen nog maar klachten binnengekregen en veel commentaar ontvangen. Buiten het feit dat de aanschaf en installatie van het LED scherm de belastingbetaler 34.000 euro heeft gekost is gebleken dat het scherm voor onveilige situaties zorgt.

De autorijders rijden langzamer, remmen plots als ze iets voorbij zien komen op het scherm en gaan zelfs stilstaan. Er schijnen al enkele kleine aanrijdingen te zijn geweest waardoor de gemeente heeft besloten politieagenten te plaatsen op de rotonde. Die agenten moeten voor de veiligheid zorgen maar ook 24 uur per dag aanwezig zijn om vandalisme te voorkomen.

Al met al heeft de gemeente Vigo met de moderne rotonde bereikt dat heel Spanje over de stad praat maar tegelijkertijd ook dat de inwoners van de stad en gebruikers van de rotonde niet echt te spreken zijn over het dure initiatief.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Ja inderdaad heel belachelijk en kost bijgevolg een heleboel euro´s
  Denk dat de crisis in Spanje over is, ze hebben zelf geld teveel!
  Wie zou daar een eurotje aan overhouden denk je?
  Juist, al die corrupte zakken van mensen waar heel weinig tegen te doen is.

 2. Waar zit het verstand bij deze verkeersregelaars. Toen ik dit werk in Rotterdam mocht doen met een team zou ik geen moment in mijn hoofd gedacht hebben om zo een afleidende monitor te installeren, ik denk dat ik door mijn collega´s keihard uitgelachen zou zijn. Maar ja, zo zit er in veel verkeers-situaties geen logica.

 3. Wat een idioten die dit hebben bedacht en goedgekeurd! Hierdoor kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan. Zoiets kost veel geld, ook vanwege het feit dat nu zelfs de politie het verkeer in goede banen moet leiden. In een woord belachelijk!

 4. Eerst krijgen ze les om een rotonde fatsoenlijk te kunnen rijden en wat doet diezelfde overheid nu????
  Inderdaad, kunnen ze het eindelijk een beetje en dan word je weer afgeleid door zulke toestanden midden op de rotonde.
  Het volgende slachtoffer kun je dus op wachten op deze manier.
  In één woord belachelijk

 5. De bedrijven mogen geen reclameborden meer langs de weg plaatsen om de bestuurders van auto’s niet af te leiden. Deze nieuwe wet was niet van toepassing op de Osborne stier langs de weg. Zoals ik zie is deze Gemeente eenvoudig deze wet gepasseerd. De vraag is nu of ze ook nog een boete krijgen, waarin ik niet geloof want die politieke lui hier dekken allemaal elkaar.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken