skip to Main Content
Ryanair zal in Spanje 200 vluchten per dag annuleren vanwege stakingen 25 en 26 juli
20 Minutos

Ryanair zal in Spanje 200 vluchten per dag annuleren vanwege stakingen 25 en 26 juli

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

200 Ryanair vluchten per dag geannuleerd in Spanje

20 Minutos

MADRID – Ryanair heeft contact gezocht met de passagiers die de dupe zijn van de stakingen van het cabinepersoneel op woensdag 25 en donderdag 26 juli. Het zou gaan om dagelijks 50.000 (van de 430.000) passagiers waarbij er rond de 200 vluchten per dag geannuleerd kunnen worden. Er wordt op beide dagen ook gestaakt in België en Portugal en op 25 juli ook in Italië.

De Ierse low cost luchtvaartmaatschappij heeft via e-mail en tekstberichten contact gezocht met de passagiers die getroffen worden door de stakingen op woensdag 25 en donderdag 26 juli. Er wordt op die dag door zo’n 1.700 cabinepersoneel in Spanje gestaakt waardoor vluchten geen doorgang kunnen vinden.

Volgens de krant 20 Minutos gaat het alleen in Spanje om zo’n 50.000 passagiers die per dag rond de 200 vluchten moeten missen aangezien deze geannuleerd worden. Ryanair biedt de getroffen passagiers aan om op een andere dag te vliegen of om restitutie van de betaalde bedragen voor de tickets en extra’s.

Ryanair heeft extra personeel aangenomen op de call centra om alle getroffen passagiers ook telefonisch te woord te staan. Daarnaast zegt de vliegmaatschappij dat zo’n 12% van alle passagiers die Ryanair op die twee stakingsdagen vervoert getroffen wordt door de werkonderbrekingen van het cabinepersoneel. Dat houdt dus in dat 88% van alle overige passagiers die dagen geen last hebben van de stakingen in Spanje, Portugal, Italië en België.

Europa

Op de website van Ryanair staat te lezen dat vanwege de stakingen op 25 en 26 juli zal 12% van de 2.400 vluchten te weten 300 vluchten die Ryanair dagelijks uitvoert last hebben van de stakingen.

Op elk van de twee stakingsdagen staan er 830 Ryanair vluchten vanaf en naar Spanje gepland waarvan 24% geannuleerd zal worden, 200 per dag in Spanje. In Portugal worden van de 180 dagelijkse geplande vluchten er 50 geannuleerd (27%). In België wordt 31% van de 160 dagelijkse vluchten, te weten 50 per dag, geannuleerd.

Cabinepersoneel

In Spanje zijn 1.700 cabinepersoneel werkzaam die allemaal zijn opgeroepen mee te doen met de stakingen. In Italië wordt gesproken over 2.000 cabinepersoneel, in België 500 en in Portugal 375 arbeiders waarbij het totaal komt op ongeveer 5.000 cabinepersoneel die het werk kunnen gaan neerleggen. Het cabinepersoneel in Nederland en Duitsland doet uiteindelijk vanwege wettelijke regels in die landen niet mee met de staking.

Vakantie verpesten

Volgens de woordvoerder van Ryanair, Kenny Jacobs, is de staking niet terecht en zullen de stakende cabinepersoneelsleden alleen voor elkaar krijgen dat de vakanties van duizenden families in het water zal lopen. Daarnaast meent Ryanair dat dankzij de stakingen andere vliegmaatschappijen in de getroffen landen profijt hebben van de stakingen bij Ryanair.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Ook met vertrek vanuit Nederland zijn er vluchten gecancelled
  Dit keer hebben we ook prijs
  Vlucht , zonder problemen, snel en zonder extra kosten een dag verzet , alhoewel de vluchten dan dubbel zo duur waren
  Snel en prima opgelost
  Voor ons dan toch, anderen misschien meer problemen
  Shit happens

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken