Minister Volksgezondheid: Spanje is veilig voor toeristen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Minister Volksgezondheid: Spanje is veilig voor toeristen
Beeld: Freepik

MADRID – De Spaanse minister van Volksgezondheid Salvador Illa heeft in een radio interview duidelijk gemaakt dat buitenlandse toeristen zonder problemen naar Spanje kunnen reizen als ze zich eenmaal ter plaatse maar wel houden aan de in Spanje geldende maatregelen van o.a. de social distance en het dragen van mondkapjes. Verder vraagt Illa normaals aan de inwoners van Spanje om zich ook te houden aan de geldende maatregelen om nieuwe corona-uitbraken en verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Minister Salvador Illa zegt dat Spanje een ‘lugar seguro’ is ofwel een veilig gebied voor de internationale toeristen. Deze opmerking plaatst hij terwijl er in heel Spanje op het moment van schrijven 186 kleinere en grotere corona-uitbraken zijn in praktische alle autonome regio’s. 

De meeste van deze corona-uitbraken hebben plaatsgevonden bij (veelal buitenlandse) seizoensarbeiders in Lerida en Huesca (vanwege de miserable leef- en werkomstandigheden), bij bedrijven of bij familiebijeenkomsten. 

Feit is dat steden en districten van de autonome regio’s Aragón en Catalonië het meest getroffen zijn door de nieuwe corona-uitbraken en dat het in de rest van Spanje vrijwel altijd om kleine lokale uitbraken gaat die in de meeste gevallen snel onder controle zijn.

Net zoals de inwoners van Spanje moeten ook de buitenlandse toeristen die ondanks de wereldwijde corona-crisis toch Spanje bezoeken deze zomer zich houden aan de in Spanje geldende maatregelen die per land gelden maar meer nog per autonome regio.

Zo geldt voor heel Spanje dat iedereen een social distance van 1,5 meter moet aanhouden en als dat niet mogelijk is dient men een mondkapje te dragen. In de autonome regio’s Andalusië, Catalonië, Balearen, Murcia, Galicië, Asturië, Cantabrië, Navarra, La Rioja en diverse andere regio’s geldt echter een mondkapjesplicht en moet je altijd een mondkapje dragen.

Zolang als iedereen zich houdt aan de regels en maatregelen en een eigen verantwoordelijkheid neemt waarbij men ook gezond verstand moet gebruiken kan men rustig, veilig en zonder problemen op vakantie gaan in Spanje. Maar als de mensen zich niet houden aan de regels en maatregelen en er nieuwe corona-uitbraken komen dan zijn de autoriteiten genoodzaakt op te treden, zoals dus nu al gebeurd is op veel plaatsen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.