België plaatst heel Spanje op rood wat betreft reisadviezen

België plaatst heel Spanje op rood wat betreft reisadviezen
Beeld: 123rf

België plaatst heel Spanje op rood wat betreft reisadviezen

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op maandag 19 juli hebben de Belgische autoriteiten zoals verwacht de kleurcodes voor Spanje aangepast als gevolg van de verandering van afgelopen donderdag 15 juli op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). In het schema wat HIER te vinden is staan nu geen groene en oranje regio’s meer maar zijn alle autonome regio’s in Spanje op ROOD replaatst.

De Belgische autoriteiten kijken voor de bepaling van hun reisadviezen onder andere naar de wekelijkse kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) waarop groene, oranje en rode kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven. Afgelopen donderdag 15 juli werd een nieuwe kaart gepubliceerd waarop alle regio’s in Spanje rood gekleurd zijn en drie regio’s zelfs donkerrood, te weten Catalonië, Navarra en Castilië en León.

Ieder land of regio krijgt van België een kleurcode. Sommige maatregelen die van toepassing zijn op reizen naar België hangen af van de kleurcode van het land of de regio. Kijk op onderstaande schematische overzicht (onderaan pagina) naar wat de corona-regels zijn voor wat betreft het reizen naar een GROEN, ORANJE of ROOD regio/land.

  • Kleurcode rood: regio’s of landen waar personen een hoog risico op besmetting lopen.
  • Kleurcode oranje: regio’s of landen waarvoor een matig risico op besmetting is vastgesteld.
  • Kleurcode groen: regio’s of landen waarvoor een laag risico op besmetting is vastgesteld.

Kleuren

Sinds maandag 19 juli zijn dit de reisadvies kleuren van België voor de Spaanse gebieden/regio’s waarbij heel Spanje op ROOD is geplaatst. De uitzonderingen van vorige week zijn Galicië en Castilla-La Mancha maar die gaan op woensdag 21 juli ook op ROOD.

Kleur ROOD geldt voor: Aragón, Catalonië, Cantabrië, La Rioja, Andalusië, Canarische Eilanden, Valencia regio, Melilla, Asturië, Baskenland, Navarra, Madrid regio, Castilië en León, Extremadura, Balearen en de Murcia regio en vanaf 21 juli ook Galicië en Castilla-La Mancha.

  • Meer informatie over de kleuren in België lees je HIER .
  • Meer informatie over reizen vanuit en naar België/Spanje lees je HIER .
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.