Mondkapje wordt toch NIET verplicht in de buitenlucht op de Balearen eilanden (UPDATE)

Mondkapje wordt weer verplicht in de buitenlucht op de Balearen eilanden
Beeld: Freepik

Mondkapje wordt toch NIET verplicht in de buitenlucht op de Balearen eilanden (UPDATE)

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – In eerste instantie werd door verschillende regionale kranten gemeld dat er een mondkapjesplicht zou komen in de buitenlucht, ook als de anderhalve meter gehandhaafd kon worden maar op het laatste moment heeft de regionale overheid van de Balearen toch besloten dat niet te doen en alleen een aanbeveling te geven om altijd het mondkapje te dragen.

ATTENTIE: Eerder meldden we dat er weer een mondkapjesplicht zou komen op de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera maar dat blijkt NIET CORRECT te zijn. De Spaanse kranten liepen vooruit op de zaken want de regionale overheid raadt alleen aan om altijd een mondkapje te dragen op de Balearen, dat is niet verplicht als de anderhalve meter gehandhaafd kan blijven (zoals overal in Spanje sinds 26 juni). Lees het hele artikel via deze link. Excuses voor de verwarring.

De regionale overheden in de autonome regio’s nemen naar gelang het aantal corona-besmettingen toeneemt steeds meer nieuwe corona-maatregelen. Het nachtleven wordt gesloten, de horeca moet voor 00.30 uur dicht zijn, er zijn samenscholingsverboden van meer dan 10 personen en in drie regio’s geldt in bepaalde gemeenten weer een avondklok.

Er wordt in de regionale kranten geschreven over andere corona-maatregelen zoals dat er een samenscholingsverbod komt tussen 01.00 en 06.00 uur ‘s nachts, dat de horeca eerder dicht moet en dat er boetes gegeven kunnen worden van 1.000 euro als je deelnemet aan een botellon, een straatfeest waarbij jongeren veel alcohol nuttigen. Deze nieuwe corona-maatregelen zijn echter nog NIET officieel bevestigd.

Op 26 juni kwam er een einde aan de mondjeskapjesplicht in de buitenlucht als de anderhalve meter afstand gehandhaafd kan worden. Maar sindsdien is het aantal corona-besmettingen in heel Spanje weer snel aan het stijgen. Dat kan door het mondkapje komen, dat kan door de versoepelingen in onder andere de horeca komen en natuurlijk de delta-variant die ontzettend snel om zich heen grijpt bij met name de jongeren in Spanje.

Op de Balearen eilanden ging het helemaal mis tijdens de eindexamen vakanties van duizenden jongeren uit Spanje die besmet terugkeerden waarna het coronavirus zich weer snel door het hele land verspreidde. Op maandag werd gemeld dat er weer een mondkapjesplicht zou komen in de buitenlucht maar de regionale overheid heeft uiteindelijk besloten dat toch niet in te voeren (op dit moment). Eerder meldden we dat dit wel zo was maar dat hebben we dus aangepast.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.