Search
menu
Search

Opening van unieke Hauser & Wirth galerie op eilandje in de baai van Menorca

Opening van unieke Hauser & Wirth galerie op eilandje in de baai van Menorca
Beeld: Twitter

Opening van unieke Hauser & Wirth galerie op eilandje in de baai van Menorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MENORCA – Alle aandacht gaat altijd naar de Balearen eilanden Mallorca en Ibiza maar Menorca is zeker niet minder interessant. Het tweede grootste eiland van de Balearen archipel heeft naast de enorm mooie baaien met prachtige stranden vanaf nu ook een unieke galerie van het prestigieuze Hauser & Wirth dat op maandag 19 juli wordt geopend op het Isla del Rey in de grote natuurlijke haven van de stad Mahon.

Het Illa del Rei of in het Spaans Isla del Rey is een klein eiland in het midden van het belangrijkste bevaarbare toegangskanaal naar de stad Mahon aan de noordoostelijke kant van het eiland Menorca. Het eiland is 41.177 vierkante meter groot en heeft als belangrijkste gebouw een oud leger ziekenhuis dat door de Engelsen werd gebouwd in de zeventiende eeuw, daarom wordt het eilandje ook wel het Illa de s’Hospital of Hospital Island genoemd.

Vanaf maandag 19 juli heeft het oude Engelse ziekenhuis een nieuwe functie en huisvest dit het prestigieuze Hauser & Wirth hedendaagse kunst galerie. De galerie wordt geopend met de tentoonstelling Masses & Movements van de Californische kunstenaar Mark Bradford en het beloofd een nieuwe toeristische attractie van niveau te worden.

Om de galerie van meer dan 1.500 vierkante meter te bezoeken hoef je niets te betalen want de entree is gratis. Tijdens een bezoek kun je ook de speciale tuinen die ontworpen zijn door de internationaal bekende Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf bezoeken. In die tuinen staan sculñpturen van o.a. Louise Bourgeois, Eduardo Chillida, Joan Miró en Franz West. 

Natuurlijk is een bezoek aan deze prestigieuze galerie en de tuinen en het hele eilandje op zich al de moeite waard, de reis ernaar toe is even interessant. Je kunt het eilandje namelijk alleen per boot bereiken dus je moet en ferry nemen uit de haven van Mahon.

De galerie is tussen 19 juli en 12 september elke dag tussen 10 en 23 uur geopend en tussen 15 september en 31 oktober van woensdag tot en met zondag van 10 tot 17 uur. De ferry vertrekt vanuit de haven van Mahon bij de Moll de Llevant 61 naar het Isla del Rey om het uur tussen 10 en 21 uur tussen 19 juli en 12 september en tussen 10 tot 15 uur naar het eiland. Voor de ferry terug van het Ils del Rey naar de haven van Mahon KLIK HIER.

De galerie is gratis te bezoeken maar voor de ferry moet wel betaald worden wat 5 euro voor volwassenen is in de voorverkoop (6 euro aan boord) en 3 euro voor kinderen onder de 12 jaar. Kinderen onder 3 jaar zijn gratis. Het is een open retour, dat wil zeggen dat de terugreis tijd niets uitmaakt.  Meer informatie lees je HIER op de website van de galerie.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?