Search
menu
Search

Spaans voormalig minister noemt in bijzijn van PP-partijleider Mark Rutte een ‘hoerenzoon’

Spaans voormalig minister noemt in bijzijn van PP-partijleider Mark Rutte een ‘hoerenzoon’
Beeld: Arias Salgado, Pablo Casado, Camuñas / Twitter

Spaans voormalig minister noemt in bijzijn van PP-partijleider Mark Rutte een ‘hoerenzoon’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Pablo Casado is de oppositieleider van de conservatieve en rechtse Partido Popular (PP) partij en tijdens en ook na een bijeenkomst met onder andere de voormalige PP-minister Arias Salgado heeft hij zijn mond gehouden toen de Nederlandse minister-president Mark Rutte voor ‘hijo de puta’ werd uitgemaakt.

De voormalige PP-minister Rafael Arias Salgado verwelkomt dat de Nederlandse minister-president Mark Rutte van dichtbij de Europese herstelfondsen gaat vigileren om ervoor te zorgen dat het geld goed besteed wordt. Daarbij omschreef de voormalige minister Mark Rutte als een hoerenzoon ofwel ‘hijo de puta’, een niet zo fraaie manier om iemand te bedanken.

Maar het ergste is dat de huidige PP-partijleider Pablo Casado doodleuk en lachend naast de voormalige minister zat en geen krimp gaf of na afloop de uitspraak ‘hijo de puta’ probeerde goed te praten. Hij vindt het zelfs heel goed dat andere landen zoals Nederland Pedro Sánchez gaan controleren op de besteding van de herstelfondsen.

Letterlijk werd er gezegd: “Hoy he leído en el periódico que Rutte, el holandés, que es un hijo de puta, pero que va a vigilar estrechamente la concesión y la aplicación de los fondos europeos a España”, terwijl de aanwezigen zaten te lachen waarop een andere voormalige minister zei “¡Gracias a Dios, bendito Rutte!”.

Het zal wellicht als een grapje bedoeld zijn om Rutte als hoerenzoon te omschrijven om aan te geven dat hij het aandurft om andere landen te controleren, iets wat niet zijn taak is maar die van de Europese Commissie, maar om de leider van een land ‘hijo de puta’ te noemen getuigt niet van grote klasse.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?