Spaans voormalig minister noemt in bijzijn van PP-partijleider Mark Rutte een ‘hoerenzoon’

Spaans voormalig minister noemt in bijzijn van PP-partijleider Mark Rutte een ‘hoerenzoon’
Beeld: Arias Salgado, Pablo Casado, Camuñas / Twitter

Spaans voormalig minister noemt in bijzijn van PP-partijleider Mark Rutte een ‘hoerenzoon’

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Pablo Casado is de oppositieleider van de conservatieve en rechtse Partido Popular (PP) partij en tijdens en ook na een bijeenkomst met onder andere de voormalige PP-minister Arias Salgado heeft hij zijn mond gehouden toen de Nederlandse minister-president Mark Rutte voor ‘hijo de puta’ werd uitgemaakt.

De voormalige PP-minister Rafael Arias Salgado verwelkomt dat de Nederlandse minister-president Mark Rutte van dichtbij de Europese herstelfondsen gaat vigileren om ervoor te zorgen dat het geld goed besteed wordt. Daarbij omschreef de voormalige minister Mark Rutte als een hoerenzoon ofwel ‘hijo de puta’, een niet zo fraaie manier om iemand te bedanken.

Maar het ergste is dat de huidige PP-partijleider Pablo Casado doodleuk en lachend naast de voormalige minister zat en geen krimp gaf of na afloop de uitspraak ‘hijo de puta’ probeerde goed te praten. Hij vindt het zelfs heel goed dat andere landen zoals Nederland Pedro Sánchez gaan controleren op de besteding van de herstelfondsen.

Letterlijk werd er gezegd: “Hoy he leído en el periódico que Rutte, el holandés, que es un hijo de puta, pero que va a vigilar estrechamente la concesión y la aplicación de los fondos europeos a España”, terwijl de aanwezigen zaten te lachen waarop een andere voormalige minister zei “¡Gracias a Dios, bendito Rutte!”.

Het zal wellicht als een grapje bedoeld zijn om Rutte als hoerenzoon te omschrijven om aan te geven dat hij het aandurft om andere landen te controleren, iets wat niet zijn taak is maar die van de Europese Commissie, maar om de leider van een land ‘hijo de puta’ te noemen getuigt niet van grote klasse.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.