Search
menu
Search

Wat zijn de voordelen van de Spaanse ‘koude soep/drank’ gazpacho?

Wat zijn de voordelen van de Spaanse ‘koude soep/drank’ gazpacho?
Beeld: via canva.com

Wat zijn de voordelen van de Spaanse ‘koude soep/drank’ gazpacho?

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Gazpacho is een emblematisch gerecht van de Spaanse keuken, boordevol voedingsstoffen en erg verfrissend in warme tijden. Als het warm is, hebben we geen zin om warme of zware gerechten te eten, dus de ‘koude soep’ gazpacho is een perfecte en zeer complete optie. Het is een gezond en licht gerecht met veel voordelen voor de gezondheid en voor het behoud van een gezond dieet. Onderaan dit artikel vind je ook een link naar ons gazpacho SpanjeRecept zodat je het zelf vers kunt bereiden.

Het is gemaakt van tomaat, paprika, komkommer, ui, knoflook, azijn, olijfolie, water en oud brood. Dit koude gerecht kunnen we eten als diner of als eerste gang. De lage calorieën zijn te danken aan het feit dat de groenten die het bevat rijk zijn aan water, en ons ook vitamines en mineralen, met name vitamine C en antioxidanten, geven. Dit zijn 5 voordelen van gazpacho:

Verlengt het bruin worden

Wie wil er niet bruin zijn in de zomer? Gazpacho bevat carotenoïden, die helpen de melatonine in de huid te activeren, waardoor we kleur krijgen. Het mengen van de rauwe ingrediënten zorgt ervoor dat geen van hun eigenschappen verloren gaat en dat alle voedingsstoffen en vitamines behouden blijven.

Hydratatie

Gazpacho is een natuurlijke isotone drank die geen suiker of verzadigde vetten bevat, en de groenten die erin zitten zijn rijk aan water en mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium, zink, kalium en natrium. Een goede hydratatie is essentieel, en nog meer in de zomer.

Voorkomt hoge bloeddruk

Het verlaagt het risico op hartaanvallen, beroertes of nierfalen die worden veroorzaakt door hoge bloeddruk. Bovendien, omdat het veel voedingsstoffen bevat, zal het de cholesterolproblemen verminderen. Het is erg belangrijk om niet te veel zout te gebruiken bij het maken van gazpacho, zodat de voordelen niet tegenstrijdig zijn.

Helpt bij het beheersen van het gewicht

Deze voedingsmiddelen bevatten een laag percentage calorieën, dat wil zeggen dat ze gezonder zijn dan veel gerechten. Bovendien, omdat het een hoog percentage vezels bevat, wordt het beschouwd als een reinigende en detox-recept. Het helpt ook mensen die last hebben van constipatie, omdat het een goed middel is om de darmtransit te bevorderen.

Geen verkoudheid

Aangezien de drank vitamine A, C en E bevat uit paprika’s en tomaten, zorgt het ervoor dat je goed beschermd bent tegen ongewenste verkoudheid. Om ervoor te zorgen dat geen enkele eigenschap van de groente verloren gaat, wordt aanbevolen om het op een natuurlijke en huisgemaakte manier te maken, en te onthouden dat gazpacho niet langer dan 4 dagen in de koelkast blijft.

gazpacho
SpanjeRecept: de verfrissende en gezonde koude soep ‘Gazpacho’
Als het warm is in Spanje eten (of drinken) veel Spanjaarden een lekker koude ‘gazpacho’, maar wat is dat eigenlijk, waar komt deze ‘sopa fria’ vandaan …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud