skip to Main Content
Beroemde Spaanse kok José Andrés heeft ruzie met Amerikaanse miljonair Donald Trump

Beroemde Spaanse kok José Andrés heeft ruzie met Amerikaanse miljonair Donald Trump

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

trump1MADRID – De in met name Amerika bekende kok José Andrés heeft een groot conflict met de miljonair Donald Trump. De charismatische kok heeft in de Verenigde Staten diverse goedlopende restaurants en zelfs televisieprogramma’s maar het niet door laten gaan van de opening van een nieuw restaurant in een hotel van Donald Trump kan hem veel geld gaan kosten.

José Andrés zou een nieuw restaurant openen in een nieuw hotel in Washington van de Amerikaanse miljonair en presidentskandidaat Donald Trump. De negatieve opmerkingen van de excentrieke Amerikaan over de immigranten in de Verenigde staten heeft veel negatieve reacties opgewekt in Amerika. Ook de Spaanse kok is er niet van gecharmeerd en besloot de deal van het nieuwe restaurant niet door te laten gaan.

Na de weigering van de kok presenteerde Trump hem een schadeclaim van maar liefst 10 miljoen euro wegens contractbreuk. José Andrés meent echter dat deze claim niet rechtsgeldig is aangezien hij eerst op een normale manier aan zijn samenwerking probeerde te ontkomen maar dit niet lukte. Volgens de Spaanse kok kan hij natuurlijk geen Spaans restaurant beginnen in een gebouw van een rijke Amerikaan die flink uithaalt tegen de Latijns Amerikaanse immigranten.

Ondertussen is een internationale actie begonnen om de Spaanse rebellerende kok te helpen om een eventuele schadeclaim te betalen. Zo zijn er in 13 dagen campagne al meer dan 6.500 euro opgehaald via een speciale website. Daarnaast staat José Andrés niet alleen in zijn strijd want er zijn meer bekendheden en grote gerenommeerde bedrijven die niet meer met de racistische Donald Trump te maken willen hebben – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken