Doelstelling 33 miljoen volledig gevaccineerde personen nog niet gehaald in Spanje

Doelstelling 33 miljoen volledig gevaccineerde personen nog niet gehaald in Spanje
Beeld: Freepik

Doelstelling 33 miljoen volledig gevaccineerde personen nog niet gehaald in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – 100 dagen geleden vertelde de premier van Spanje Pedro Sánchez dat op 18 augustus tenminste 70 procent van de Spaanse bevolking volledig gevaccineerd zou zijn. Dat zijn 33 miljoen mensen in totaal maar die doelstelling is (nog) niet gehaald. Op 18 augustus 2021 staat de vaccinatie-teller op 63,8 procent volledig gevaccineerden wat bijna 30,3 miljoen personen zijn terwijl bijna 35,1 miljoen personen of 73,9 procent gedeeltelijk gevaccineerd is.

Het zou zo mooi geweest zijn als de belofte van de Spaanse premier was uitgekomen maar het mocht niet zo zijn. De 70 procent ‘groepsimmuniteit’ van de Spaanse bevolking bestaande uit 47.450.795 inwoners van Spanje is 100 dagen na de belofte van 11 mei 2021 niet gehaald. Op 18 augustus zijn er in Spanje 30.261.332 personen volledig gevaccineerd (met twee prikken), dat is 63,8 procent wat minder is dan 33 miljoen gewenste personen.

Daarnaast zijn 35.072.910 personen gedeeltelijk gevaccineerd (met een prik) wat 73,9 procent is. In totaal zijn er in Spanje 62.193.144 corona-vaccins van de verschillende fabrikanten (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen) geplaatst, dat is 92,2 procent van de 67.461.422 geleverde corona-vaccins.

Ondertussen weet men dat de 70 procent volledig gevaccineerden in Spanje niet genoeg is voor een gewenste zogenaamde groepsimmuniteit. Experts menen dat deze pas bereikt kan worden bij 83 procent of meer dus het vaccinatieprogramma gaat gewoon door om zoveel mogelijk inwoners van Spanje gevaccineerd te krijgen.

De minister van Volksgezondheid Carolina Daris meldde op 18 augustus dat de doelstelling helaas nog niet bereikt is maar dat wel 71,2 procent van de inwoners van Spanje ouder dan 12 jaar volledig gevaccineerd is en dat 82,8 procent een gedeeltelijke vaccinatie heeft.

Ondertussen is het aantal besmettingen aan het dalen, net zoals de corona-incidentie maar zijn er de afgelopen 24 uur toch nog steeds 144 mensen overleden met of als gevolg van Covid-19. Het goede nieuws is dat er minder Covid-patiënten in ziekenhuizen en in de intensive care liggen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.