Search
menu
Search

Korte video’s voor het bereiden van lekkere Spaanse tapas/gerechten

Oeps ... foto ontbreekt!

Korte video’s voor het bereiden van lekkere Spaanse tapas/gerechten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als je deze zomer op vakantie naar Spanje gaat zul je ongetwijfeld van de lekkere Spaanse tapas of gerechten genieten. Om alvast te beginnen met het zomerplezier geven we vandaag drie korte video’s voor het bereiden van de Tortilla de patatas, Gilda en Pan con tomate y jamon serrano zodat je kunt leren hoe je deze tapas zelf kunt maken, thuis of op de camping.

Iedereen kan Spaanse tapas of gerechten bereiden, er zijn er immers zoveel dat het niet al te moeilijk is. Maar om die lekkere Spaanse tapas of gerechten goed voor te bereiden kan het zijn dat je wat hulp nodig hebt. Op het YouTube kanaal van het Spaanse toerismebureau staan vele verschillende video’s over Spanje die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken. Daaronder ook in meerdere talen de bereiding van de volgende tapas of gerechten.

Spaanse omelet

Beter bekend als de Tortilla de patatas of Tortilla Española. Het gaat hier om een goed gevulde omelet met aardappelen die zowel geheel alsook in kleine stukjes, blokjes of sneden als tapa gegeten kunnen worden. De enige ingrediënten die je nodig hebt zijn: aardappelen, eieren, olijfolie en zout … dat is makkelijk toch. Let echter wel op dat de aardappelen goed doorbakken/gekookt zijn en let op met het omdraaien van de tortilla, dat wil nog wel eens fout gaan 🙂

Brood, tomaat en Serranoham

Pan con tomate y jamon Serrano in het Spaans. Heerlijk als voorgerecht bij het barbecueën of gewoon doordeweeks voor de maaltijd. Het liefst moet je pan de pais nemen, dat is langer brood wat rond verkocht wordt in Spanje maar dat kan in Nederland of België nog wel eens lastig worden. Daarnaast is het aan te raden echte Serrano ham te nemen die tegenwoordig overal wel te koop is (al smaakt deze lekkerder als hij uit Spanje komt, toch). De enige ingrediënten die je nodig hebt zijn brood, tomaat, Serranoham, knoflook, olijfolie en zout. Laat het je smaken!

Gilda

Misschien is de naam niet zo bekend bij de Spanjeliefhebbers maar ongetwijfeld heb je ze wel eens gezien in jouw tapas bar in Spanje. Gilda is niets meer of minder dan een pincho (spies) wat weer een houten stokje is met daaraan geregen ansjovis, groene peper en een of meerdere olijven. Dat zijn dan ook de enige ingrediënten die je nodig hebt: groene pepers, ansjovis, olijven, zout en uiteraard … cocktailprikkers. Geniet ervan!

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?