Korte video’s voor het bereiden van lekkere Spaanse tapas/gerechten

Korte video’s voor het bereiden van lekkere Spaanse tapas/gerechten
Beeld: 123rf

Korte video’s voor het bereiden van lekkere Spaanse tapas/gerechten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Als je deze zomer op vakantie naar Spanje gaat zul je ongetwijfeld van de lekkere Spaanse tapas of gerechten genieten. Om alvast te beginnen met het zomerplezier geven we vandaag drie korte video’s voor het bereiden van de Tortilla de patatas, Gilda en Pan con tomate y jamon serrano zodat je kunt leren hoe je deze tapas zelf kunt maken, thuis of op de camping.

Iedereen kan Spaanse tapas of gerechten bereiden, er zijn er immers zoveel dat het niet al te moeilijk is. Maar om die lekkere Spaanse tapas of gerechten goed voor te bereiden kan het zijn dat je wat hulp nodig hebt. Op het YouTube kanaal van het Spaanse toerismebureau staan vele verschillende video’s over Spanje die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken. Daaronder ook in meerdere talen de bereiding van de volgende tapas of gerechten.

Spaanse omelet

Beter bekend als de Tortilla de patatas of Tortilla Española. Het gaat hier om een goed gevulde omelet met aardappelen die zowel geheel alsook in kleine stukjes, blokjes of sneden als tapa gegeten kunnen worden. De enige ingrediënten die je nodig hebt zijn: aardappelen, eieren, olijfolie en zout … dat is makkelijk toch. Let echter wel op dat de aardappelen goed doorbakken/gekookt zijn en let op met het omdraaien van de tortilla, dat wil nog wel eens fout gaan 🙂

Brood, tomaat en Serranoham

Pan con tomate y jamon Serrano in het Spaans. Heerlijk als voorgerecht bij het barbecueën of gewoon doordeweeks voor de maaltijd. Het liefst moet je pan de pais nemen, dat is langer brood wat rond verkocht wordt in Spanje maar dat kan in Nederland of België nog wel eens lastig worden. Daarnaast is het aan te raden echte Serrano ham te nemen die tegenwoordig overal wel te koop is (al smaakt deze lekkerder als hij uit Spanje komt, toch). De enige ingrediënten die je nodig hebt zijn brood, tomaat, Serranoham, knoflook, olijfolie en zout. Laat het je smaken!

Gilda

Misschien is de naam niet zo bekend bij de Spanjeliefhebbers maar ongetwijfeld heb je ze wel eens gezien in jouw tapas bar in Spanje. Gilda is niets meer of minder dan een pincho (spies) wat weer een houten stokje is met daaraan geregen ansjovis, groene peper en een of meerdere olijven. Dat zijn dan ook de enige ingrediënten die je nodig hebt: groene pepers, ansjovis, olijven, zout en uiteraard … cocktailprikkers. Geniet ervan!

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.