skip to Main Content
Gevangene in Málaga wil langer in de cel blijven zitten om zijn studie af te kunnen maken

Gevangene in Málaga wil langer in de cel blijven zitten om zijn studie af te kunnen maken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Een 38-jarige man die als gevange verblijft in de gevangenis van Alhaurín de la Torre in de provincie Málaga heeft een officieel verzoek ingediend om langer te kunnen blijven. De man werd voor seksueel misbruik van een mede flatbewoonster tot 4 jaar cel veroordeeld maar zit nu al 2 jaar vast en heeft de kans om uit de gevangenis te komen. Hij heeft daar echter geen zin in omdat hij liever zijn studie eerst wil afmaken.

De man zit nu al 2 jaar in voorlopige hechtenis omdat zijn straf van 4 jaar nog niet definitief is uitgesproken door de rechtbank. Hij werd naar de gevangenis gestuurd omdat de man in 2015 een huisgenote van hem heeft aangerand. Binnenkort zal de man echter vrijkomen omdat zijn voorlopige hechtenis de maximale 2 jaar heeft bereikt maar de man wil graag nog minstens twee maanden achter de tralies blijven zodat hij de in de gevangenis begonnen studie kan afmaken.

De gevangene moest voor de rechter verschijnen om de vrijlating te behandelen maar tot ieders verbazing vroeg de man juist het tegenovergestelde en verzocht hij de rechtbank om tot na november in de cel te kunnen blijven zitten. Dat ongewone verzoek deed hij om op die manier zijn in de gevangenis begonnen studie te kunnen afmaken zodat hij, als hij eenmaal op vrije voeten komt, een eerlijke kans heeft binnen de maatschappij en opnieuw kan beginnen met zijn leven. Daarnaast geeft hij aan dat de studie die hij doet niet door hem te betalen is mocht hij eenmaal vrijkomen.

In principe zal de gevange niet langer mogen blijven in de gevangenis dan de volgens de wet vastgestelde 2 jaar voorlopig hechtenis maar gezien het ongewone verzoek heeft de rechter besloten de zaak te onderzoeken en binnenkort aan te geven of de gevange langer mag blijven of niet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Mag toch hopen dat ze niet zo dom zijn om dat toe te zijn. Ben wel benieuwd welke studie dat dan toch is. Seksuologie ?
    Op deze manier beloon je mensen voor hun daden

  2. amper 4 jaar voor zo´n feiten?????
    zet er een nul achter, dit had beter gepast!!
    maar we zijn hier niet in de USA he, daar worden hardere straffen uitgesproken en maar best ook!

  3. Mijn neef in Nederland die gevangenisbewaarder was had hetzelfde meegemaakt. Het was buiten veel te koud en de gevangene wilde in de gevangenis blijven. Dat werd niet toegestaan, maar hij had zijn vrienden al verteld dat hij binnenkort terug zou komen. Toen hij vrijgelaten werd begon hij de ………………………. en als gevolg daarvan werd hij weer opgesloten. Ik ga uiteraard niet vertellen wat hij uitgespookt heeft. En zo kwam hij de koude wintermaanden door.

  4. Als deze aanvraag wordt gehonoreerd kunnen ze net zo goed gewoon een hotel van maken!?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken