skip to Main Content
Britse toerist die op Menorca twee kinderen redde wil een vergoeding
Freepik

Britse toerist die op Menorca twee kinderen redde wil een vergoeding

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Britse toerist die op Menorca twee kinderen redde wil een vergoeding

Freepik

MENORCA – De 32-jarige Steven Tartt uit het Britse Seaforth nabij Liverpool wil voor zijn heldendaad een vergoeding hebben. De Brit wist tijdens zijn vakantie in een hotel gelegen aan het Playa Tomas op Menorca twee kinderen uit het zwembad te halen en hen te redden van een verdrinkingsdood. Volgens de Britse redder heeft hij door zijn actie echter een trauma opgelopen en heeft hij een tijdje niet kunnen werken. Daar wil Steven nu een vergoeding voor hebben.

Het ongeval gebeurde in juni toen Steven rustig aan het relaxen en zonnen was op zijn ligbedje bij het zwembad van zijn hotel op Menorca. Op een gegeven moment zag hij dat twee jongens van zes en zeven jaar oud aan het verdrinken waren in het zwembad waarop hij het water in sprong en de jongens van een verdrinkingsdood kon redden.

Op het moment van het ongeval leek het erop dat de badmeester niet doorhad dat de twee minderjarigen problemen hadden in het zwembad.

De 32-jarige “lifesaver” heeft nu de reisorganisatie TUI verantwoordelijk gesteld voor zijn trauma en voor het aanbieden van een hotel waar slechte badmeesters werken. De touroperator heeft hem echter geantwoord dat de man zelf heeft besloten om de kinderen te redden en dat TUI geen verantwoordelijkheid heeft.

Nadat Steven zijn heldendaad had verricht regende het lof en liefde op de sociale media waarbij hij door iedereen als een held werd gezien. Na zijn aanvraag voor een financiële vergoeding hebben diezelfde mensen zich nu tegen hem gekeerd voor het vragen van een vorm van beloning.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Het verhaal van deze held is m.i. ook niet helemaal zuiver, al kan je wel een trauma oplopen bij het redden van 2 kleuters. Ik ken de omstandigheden van deze kleuters niet toen hij ze uit het water viste. Feit blijft, dat hij en niemand anders , zo oplettend was en zoals het hoort heeft gereageerd. De rest stond erbij en keek erna!

  Voor iedereen die deze gast nu uitkotst, en ooit zelf in een levensbedreigende situatie komt, hoop ik dat er ook een gast zoals deze, in de buurt is. Er zijn niet zoveel helden die gelijk reageren in levensbedreigende situaties.

 2. Schandalig! Deze persoon moet ze de ogen uit het hoofd schamen, een vergoeding voor het redden van mensen, een burgerplicht, een fantastische heldendaad die hij met deze eis onmiddellijk teniet doet. Wat is de keerzijde, dat een burger iemand probeert te redden die vervolgens overlijdt, er een schade vergoeding betaald moet worden?

  1. Dit is in America zo, daarom dat ze daar wel 2X nadenken voordat ze hulp bieden. Het is schandalig, maar de harde realiteit.

 3. Net als bij die zg. zieken in een hotel en dan thuis in Engeland het reisgeld terug eisen. Totaal kotsmisselijk wordt ik van dit volk. Alles lijkt daar maar steeds om geld te draaien. Wat een verderfelijke cultuur zeg. Leve de Brexit!

 4. Ik las dit artikel recent in een NL krant ook.
  Wat ik me bij dit soort berichten altijd als eerste afvraag, waar waren de ouders van die kinderen?
  Kijk TUI neemt niet de badmeesters aan, dat doet het hotel, maar de redenering van TUI dat hij de kinderen niet had hoeven redden, vind ik dan ook wel weer wat laag bij de grond. Zo van had ze dan lekker laten verzuipen dan had je ons met rust gelaten.

  TUI heeft geld zat, ze kunnen ook zeggen tegen die man, hey joh, jij hebt kennelijk last van het hele gedoe, hier geven we je een week gratis vakantie. Was het opgelost.

  Dat die man nu uit zichzelf om een vergoeding vraagt is inderdaad beetje van een held een anti-held maken, maar laten we ook vaststellen dat we niet alle feiten hier kennen, dus wellicht is er meer aan de hand dan wij weten.

  1. Ben het met je eens. Een vergoeding vragen vind ik gedurfd want het is gewoonweg hulp bieden aan iemand in nood. Er is misschien wel een andere reden waarvan we de feiten niet kennen.

   1. Een vergoeding vragen is niet gedurfd. Waar men kan moet men de medemens helpen maar er staat nergens vermeld dat dit men gratis moet verlenen. Trouwens de dokter, ambulance, spoeddiensten waar onder ook reddingsdiensten presenteren je ook de rekening. Een heldendaad is misschien ook een beetje overroepen. In het zwembad van het hotel springen om twee kinderen uit het bad te halen noem ik niet direct een heldendaad. Op het gevaar van eigen leven of gezondheid iemand redden of een tegenspoed tot ramp voorkomen is eerder een heldendaad volgens mijn inzien.

  2. Hoi Juan74.
   Ik denk dat de ouders gefixeerd en gebiologeerd zaten te kijken op hun smartphone. Zo zijn tegenwoordig kinderspeelplaats een Eldorado voor pedofielen. Let maar eens op, moeders letten nog maar een kwart van de tijd op hun kroost en driekwart van de tijd zitten zij te kijken en te chatten op hun smartphone.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by