skip to Main Content
Seat heeft in Tarragona het nieuwste SUV model gepresenteerd: Tarraco
SEAT

Seat heeft in Tarragona het nieuwste SUV model gepresenteerd: Tarraco

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Seat heeft in Tarragona het nieuwste SUV model gepresenteerd: Tarraco

SEAT

TARRAGONA – Dinsdagmiddag werd in het Tarraco Arena Plaça de nieuwe Seat Tarraco gepresenteerd. De nieuwste SUV van de Spaans-Duitse autofabrikant werd ontwikkeld in de fabriek in Martorell (Barcelona) maar wordt, ondanks de Spaanse naam, niet geproduceerd in Spanje maar in Wolfsburg, Duitsland waar ook de directe concurrent, de Volkswagen Tiguan wordt gemaakt.

Het allernieuwste SUV model van Seat heeft na een wedstrijd de naam Tarraco gekregen, de Romeinse naam voor de Catalaanse stad Tarragona. In februari van dit jaar werd de naam officieel na een maandenlange vertraging vanwege het Catalaanse politieke conflict bekendgemaakt.

De Seat Tarraco is een nieuwe compacte SUV met plaats voor 7 personen maar langer en van binnen ruimer dan de Seat Ateca en Seat Arona. Volgens de Spaans-Duitse autofabrikant is de Tarraco geheel anders dan de kleinere voorgangers en heeft de Tarraco meer technische snufjes aan boord.

De prijs voor de Tarraco is ook hoger dan de overige Seat SUV modellen. De Seat Arona is het kleinste van de drie modellen en heeft in Spanje een prijskaartje van 14.420 euro. De Seat Ateca kost in Spanje 18.450 euro terwijl de nieuwe Seat Tarraco boven de 20.000 euro gaat kosten. Overigens zit er nog een vierde model SUV aan te komen in 2019 om een kwartet aan Seat Suv’s te hebben.

De Seat Tarraco voegt zich in het rijtje van auto’s van de Spaans-Duitse autofabrikant die sinds 1982 toen ze het Ronda model op de markt brachten Spaanse namen hebben gebruikt voor hun automodellen. Andere bekende namen zijn de Ibiza, Málaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Córdoba, Arosa, León, Altea, Ateca en Arona.

Tarraco is echter de eerste naam die rechtstreeks door deelnemers aan de #SeatbuscaNombre internet actie gekozen werd, een primeur bij de autofabrikant.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken