skip to Main Content
Spanningen tussen protesterende ouderen en oproerpolitie in Madrid
RTVE

Spanningen tussen protesterende ouderen en oproerpolitie in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spanningen tussen protesterende ouderen en oproerpolitie in Madrid

RTVE

MADRID – Terwijl binnen in het Spaanse Congresgebouw gediscussieerd werd over het zogenaamde “Pacto de Toledo” werd er op straat in de nabijheid van het Congresgebouw gedemonstreerd door enkele honderden pensionistas ofwel gepensioneerden. De groep ouderen probeerde een politieafzetting te doorbreken om bij het Congres te komen maar dat werd door de politie belemmerd waarna er enkele spanning was tussen de oproerpolitie en de gepensioneerden.

De manifesterende ouderen probeerden de afzetting van de politie rondom het Congreso de los Diputados te doorbreken waardoor er enkele spanningen, duw- en trekpartijen waren tussen agenten van de Policía Nacional en de pensionistas. In februari dit jaar lukte het bij een andere demonstratie om tot de trappen van het Huis van Afgevaardigden te komen maar zover kwamen de ouderen nu niet.

Onder de protesterende ouderen was ook een groep politici van de partij Podemos waaronder de partijvoorzitter Pablo Iglesias die het als onbegrijpelijk ziet dat de generatie die gevochten heeft voor de democratie nu te maken krijgt met agenten van de oproerpolitie. De ouderen die hard gewerkt hebben verdienen meer respect, aldus Iglesias.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. In ieder geval hebben ze laten zien dat de pensioenleeftijd flink omhoog kan!! Nog zo actief en dan al profiteren!!! Blijkt regeren dan toch niet vooruit zien te zijn!!
  Pensioenkassen zitten overigens aardig vol hoor!!
  Over een tiental jaren is werken tot je dood voor veel beroepen weer actueel!!
  Geld en reserves bij pensioenfondsen zijn nog nooit zo hoog geweest!!
  Dus regering graai…net als in het verleden weer uit de goudkorf der pensioenfondsen!!
  Alhoewel Wilders, Denk en Alex P. was geweldig cabaret!!!
  Wat zou er toch gebeuren als de waarheid gaat regeren!!!

 2. als pensionist die het land hebben opgebouwd word je nu als afgeschreven behandeld op alle gebieden vooral sociaal

  don juan

  1. Het is in bijvoorbeeld Nederland niet veel beter hoor, misschien zelfs nog wel slechter.
   Daar krijgen mensen ook al jaren geen indexering op hun pensioen.
   Stoppen ze ouderen in vreselijke tehuizen, waar ze soms dagenlang in de eigen stront moeten liggen omdat er niet genoeg personeel is. Krijgen mensen soms niet te eten omdat het ¨gewoon op is¨ en dan komt er eindelijk eens iemand aan je bed in een verpleeg outfit en dan is het een mede-lander die geen Nederlands spreekt.
   En helaas, het is waar, wij horen dit soort verhalen van ouderen en een eigen oma die dit dagelijks meemaakt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken